La Mitja Marató tanca inscripcions amb 6.600 atletes

Unes 300 persones participaran dissabte a la tercera Milla Urbana de Granollers

Esports

les Franqueses, la Garriga, Granollers

La Mitja Marató de Granollers, que ha de recórrer els carrers de la ciutat, les Franqueses i la Garriga l'1 de febrer del 2010, bat records mesos abans de començar. Els organitzadors tenien previst tancar les inscripcions el proper 31 de desembre, o bé quan hi hagués 6.000 inscrits. Doncs bé, el període d'inscripcions s'ha clausurat aquesta setmana, un mes i mig abans del previst, perquè 6.600 atletes ja s'han apuntat a la cursa granollerina, que, per a molts, és la millor mitja marató que hi ha a l'Estat. Els atletes valoren molt positivament el dibuix dels seus 21.097 metres de recorregut, l'alt nivell dels seus participants i la cuidada combinació d'amateurs i professionals.

Com sempre, hi havia l’opció d'inscriure's a la prova reina, la dels 21.097 metres, però també al Quart de Mitja, que té uns 5 quilòmetres, i a la Mini -des de les baldufes fins a la categoria infantil. Les inscripcions tant del Quart de Mitja -20 euros- com de la cursa per als infants -5 euros- continuen obertes. El Quart es tancarà el 31 de desembre o quan hi hagi 600 inscrits, i la Mini a finals d'any o quan hi hagi 1.000 nens apuntats.

El guanyador de la Mitja Marató de Granollers de l'any passat va ser el campió olímpic de marató a Pequín, el kenià Samuel Wanjiru, que va dedicar al recorregut una hora, un minut i dotze segons. És un dels molts noms il·lustres de l'atletisme que han participat a la prova granollerina, que també ha gaudit del ritme vertiginós de Haile Gebrselassie. Els organitzadors asseguren que un dels objectius d'aquest any és l'atleta britànica Paula Radcliffe. Hi ha converses amb el representant de Radcliffe per intentar que inclogui la mitja vallesana en el seu programa de preparació per a la marató de Londres, que tindrà lloc el 25 d'abril. La britànica ha guanyat tres maratons de Nova York, tres de Londres i ha estat campiona mundial de marató i mitja marató.

La Milla Urbana arrenca aquest dissabte

D'altra banda, aquest dissabte 21 de novembre a les cinc de la tarda, amb sortida i arribada a la flamant plaça de la Corona, unes 300 persones -segons els càlculs de l'organització- disputaran la tercera edició de la Milla Urbana de Granollers. Hi ha sis curses per categories, entre benjamins i sèniors; aquests darrers competiran a dos quarts de set de la tarda. Com en les dues edicions anteriors, el circuit de la cursa serà en línia recta i cobrirà un recorregut màxim d'una milla (1.609 metres), tot i que les categories inferiors cobriran, aproximadament, la meitat del recorregut.

La cursa, que es va presentar aquest dilluns 16 de novembre a l'Ajuntament, està restringida a participants amb llicència federativa o llicència d'esport escolar. La Milla Urbana està organitzada pel Club Atlètic Granollers, amb el suport de l'Ajuntament, la Generalitat de Catalunya i la Federació Catalana d'Atletisme. Van presidir la presentació de dilluns el president del Club Atlètic Granollers, Joan Villuendas, el vicepresident de la Federació, Josep M. Ententes, l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i el regidor d'Esports, Josep M. Junqueras. Un any més, els tres primers classificats de cada categoria tindran premi. Però, a més, totes les persones que hi participin rebran un obsequi.

Edicions locals