ICV sortirà del govern de Montmeló si el PSC no trenca l'acord fiscal amb CiU i PP

Els socialistes van aprovar les ordenances del 2010 amb els vots de l'oposició

Política

Montmeló

ICV trencarà el pacte de govern que té amb el PSC des del mes de febrer del 2008 a Montmeló si l'alcalde del municipi, el socialista Manuel Ramal, no es fa enrere en l'acord al qual va arribar amb CiU i PP en el ple celebrat la setmana passada, relatiu a la modificació de la política fiscal ambiental de la localitat. El PSC va aprovar les ordenances del 2010 amb els vots de dos dels regidors de l'oposició, el de CiU i el del PP; unes ordenances que contemplen la retallada de la bonificació per l'ús de les deixalleries i l'increment de l'IBI en un 3,9 per cent. ICV està en contra d'aquesta mesura, i per això amenaça amb trencar el pacte de govern.

Aquest dimarts 17 de novembre els ecosocialistes van celebrar una assemblea i van decidir, abans de sortir del govern, enviar un avís per carta a Manuel Ramal: trencaran el pacte i deixaran al PSC en minoria -amb sis regidors dels tretze que hi ha al consistori- si els socialistes no es fan enrere en l'acord que van segellar amb CiU i PP. La formació ecologista esgrimeix que "no es pot mantenir un govern en el qual un dels partits renega dels acords del mateix govern per pactar amb els grups de l'oposició".

A la carta que aquest dimecres al matí ha rebut i ha llegit l'alcalde de Montmeló -respondrà aquesta mateixa tarda-, ICV destaca que durant els 20 mesos de govern amb el PSC han treballat per contribuir a crear "un clima de diàleg, de corresponsabilitat i de confiança, posant el màxim accent en les coincidències i respectant les lògiques discrepàncies amb el PSC".

En aquest sentit, es reconeixen desacords en matèria de política fiscal i econòmica i que la modificació de la fiscalitat mediambiental ha provocat la ruptura, però se'n culpa els socialistes: "enteníem que, malgrat no poder arribar a un acord per a les ordenances fiscals, no era aquest motiu suficient per a trencar el pacte de govern, i així ho vàrem dir. Posteriorment el PSC ha volgut aprofitar les discrepàncies per a fer un pacte amb CiU i PP en el qual es modifica un eix de la política ambiental acordat pel govern i aprovat pel ple. I això el PSC ho fa després d'impedir l'assistència a la comissió informativa, en representació d'ICV-EUiA, del segon tinent d'alcalde i regidor de Medi Ambient, Jordi Comas".

Edicions locals