Personalitats de Sant Celoni donen suport a la consulta per la independència

El municipi del Baix Montseny celebra el referèndum el proper 13 de desembre

Política

Sant Celoni

El cuiner Santi Santamaria, el naturalista Martí Boada, Enriqueta Amadó, Pau Gener, Jordi Julià, Sandra March, Antoni Pujol, Josep M. Panareda i  Jordi Pujol -el Trobador de Rovellons-, tots ells veïns destacats de Sant Celoni i la Batllòria, ja sigui per la seva tasca professional o per la seva participació en la vida associativa del poble, donen suport a la plataforma que organitza la consulta popular sobre la independència a través d'un manifest en què declaren que "entenem que el dret de decidir és la culminació més completa de la idea de democràcia i manifestem el nostre suport a la consulta popular sobre la independència de la nació catalana", que s'ha de celebrar el proper 13 de desembre.

Les nou personalitats representatives de Sant Celoni recolzen a la plataforma Volem Decidir, que és l'organitzadora del referèndum al municipi, i fan una crida a tota la població amb dret a vot del municipi a participar "amb responsabilitat" en la consulta. La pregunta que hauran de respondre el proper 13 de desembre els celonins és: "està d’acord que la nació catalana esdevingui un estat de dret independent, democràtic i social?". A diferència d'altres votacions, en aquesta consulta popular hi podran votar tots els ciutadans empadronats a Sant Celoni que tinguin, com a mínim, 16 anys el dia de la consulta.

La plataforma Volem Decidir compta amb l'adhesió a títol individual de desenes de persones i amb el suport de tretze entitats celonines:  Bocs i Cabres, Casal Popular Independentista Quico Sabaté, Centre de Debats del Baix Montseny, Colla Bastonera Quico Sabaté, Colla de Diables, Col·lectiu Sant Celoni amb Palestina, Coordinadora per la Salvaguarda del Montseny, Coral Briançó, Crisàlide i JNC; i les representacions de CiU, CUP i ERC.

Aquest divendres 20 de novembre el Centre de Debats del Baix Montseny organitza un debat sobre la consulta, amb la participació, entre altres, d'Elisenda Paluzie, membre de la plataforma Sobirania i Progrés; Jordi Cuminal, diputat de CiU al Parlament; Arnau Comas, de la CUP de Sant Celoni; i Mariona Pascual, membre de la plataforma Volem Decidir.

Edicions locals