Tots els batlles democràtics de Sant Pere de Vilamajor recolzen la consulta

El municipi celebra el referèndum per la independència de Catalunya el 13-D

Política

Sant Pere de Vilamajor

Tots els alcaldes de Sant Pere de Vilamajor elegits democràticament, és a dir, els cinc batlles que han governat el municipi des de les eleccions del 1979, recolzen la consulta popular per la independència de Catalunya que el poble celebrarà el proper 13 de desembre. Aquest dissabte 21 de novembre al migdia Esteve Bruguera i Arqué (1973-1983), Josep Brunell i Gómez (1983-1995), Joan Icart i Clos (1995-2003), Joan Bruguera i Gras (2003-2007) i Josep Maria Llesuy i Suñol (2007) signaran a favor del referèndum en un acte que organitza la plataforma ciutadana Sant Pere de Vilamajor Decideix, que d'aquesta manera engega la campanya per promocionar la consulta.

La plataforma ciutadana Sant Pere de Vilamajor Decideix busca fomentar la participació per a la consulta del 13-D, i per això, tal i com subratllen els seus membres, engega una campanya que constarà de diversos actes i "d'una intensa difusió entre els veïns". Els actes centrals es realitzaran el 21 de novembre, el 5 de desembre i el mateix 13 de desembre, amb una gran festa. Per començar, aquest dissabte al migdia a la plaça de l'Ajuntament Bruguera i Arqué (Acción Municipal Democràtica), Brunell (independent), Icart (CiU), Bruguera i Gras (ERC) i Arqué Llesuy (CiU) signaran un manifest de suport a la consulta.

Alguns dels exalcaldes s'adreçaran als presents durant l'acte. També realitzarà un parlament el portaveu de Sant Pere de Vilamajor Decideix, una plataforma que considera que la consulta és un primer pas "pel reconeixement dels Països Catalans com a nació, el reconeixement del dret a l'autodeterminació d'aquesta i l'assoliment d'una democràcia real a la nostra societat". L'acte de dissabte, que també servirà perquè es reuneixin la seixantena de persones que s'han ofert voluntàries per tirar endavant la campanya, finalitzarà amb una ballada de sardanes.

Diverses entitats de Sant Pere també recolzen la consulta: Assemblea de Joves de Sant Pere de Vilamajor, Associació de Veïns de Sant Pere de Vilamajor, Associació de Veïns de Can Derrocada, Club BTT Trencacames, Unió Esportiva Faldes, Centre Excursionista Montseny Vilamajor i Associació Pau i Convivència. L'ajuntament del municipi, en un ple extraordinari celebrat a mitjans d'octubre, va aprovar una moció de suport a les consultes populars. Amb els vots a favor de dos regidors de CiU, dos d'ERC, un del Grup d'Independents de Sant Pere i un d'un regidor no adscrit, la moció va comptar només amb el rebuig dels regidors del PSC i el PP.

Sant Pere de Vilamajor és un dels vuit municipis del Vallès Oriental que celebraran la consulta per la independència el proper 13 de desembre, juntament amb Sant Celoni, Cardedeu, les Franqueses, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Esteve de Palautordera, Santa Maria de Palautordera i Santa Eulàlia de Ronçana. Granollers, Caldes de Montbui, Llinars del Vallès, Sant Feliu de Codines i Vilanova del Vallès també estan impulsant consultes, però tenen previst celebrar-les després del 13-D, concretament, el primer trimestre del 2010.

Edicions locals