Cançons que han marcat una època sonen al Teatre Auditori

El Cor de Cambra, el trio Martí Ventura i Laia Cagigal presenten 'Després del jazz'

Cultura

Ametlla del Vallès, Granollers

El Cor de Cambra del Vallès Oriental, juntament amb el trio Martí Ventura i Laia Cagigal, presenta aquest diumenge a les set de la tarda al Teatre Auditori Després del Jazz, un recull d'obres de referència per la música moderna de les últimes dècades. Els tipus de música que vestiran l'escenari seran molt variats: gospel, espiritual, pop, rock, reggae, boleros... Tots aquest estils però, conflueixen en un denominador comú: han estat adaptats per ser tocats per un trio de jazz, una cantant solista i un cor mixt. El concert s'inclou dins el 31è Cicle de Jazz de Granollers, i el 27 de desembre es presentarà també a l'Ametlla del Vallès.

Totes les cançons que es podran sentir aquest diumenge al Teatre Auditori són conegudes per tothom; és més, segurament les han entonat més d'una vegada. El públic assistent es divertirà tot escoltant peces com Could you be love de Bob Marley, You make me feel d'Aretha Franklin, Scarabough Fair de Simon & Garfunkel o Bohemian Rhapsody de F. Mercury. A més a més, el repertori també inclourà temes de Cole Porter i The Beatles. Sens dubte un concert interessant i divertit.

El Cor de Cambra del Vallès Oriental és una d’aquelles agrupacions que destaca justament per no casar-se amb cap estil musical, però que alhora és capaç de tractar-los tots amb tal qualitat, fins al punt de semblar que ha dedicat exclusivitat a cadascun d'ells. Des que es va crear l'any 1996, aquest cor de cambra, dirigit actualment per granollerí Josep Vila Jover, comprèn obres de diversos gèneres, èpoques i estils.

Martí Ventura, Miquel Àngel Cordero i Lluís Ribalta són Martí Ventura Trio, un dels trios més estables de Catalunya ja que des de l'any 1999 tots tres noms s'han mantingut invariables. El repertori d'aquesta agrupació és molt divers ja que inclou música pròpia, estàndards de jazz, música llatina, versions de pop, rock, boleros... Per últim, Laia Cagigal no es compromet amb les etiquetes però està totalment entregada al fet artístic. En els diversos projectes on participa podem apreciar aquest síndrome, sempre navegant entre una gran passió pel jazz, l'amor a la música de ball, el pop i una inexplicable atracció cap a l'experimentació. Una condició que fa viure aquesta cantant en una difícil realitat canviant, duent una doble vida musical.

Després del jazz.
Cor de Cambra del Vallès Oriental.
Direcció: Josep Vila Jover.
Veu: Laia Cagigal.
Piano, contrabaix i bateria: Martí Ventura Trio, Miquel Àngel Cordero i Lluís Ribalta.
Durada de l'espectacle: 1 hora.
Diumenge 22 de novembre a les set de la tarda al Teatre Auditori de Granollers.

Edicions locals