A Sant Antoni de Vilamajor li toca la loteria

El Cuponazo de l'ONCE reparteix 14 milions d'euros entre 135 veïns del municipi

Societat

Sant Antoni de Vilamajor

Uns 14 milions d'euros entre 135 cupons afortunats. Això és el que cada divendres reparteix el Cuponazo de l'ONCE. I aquest 20 de novembre, per primera vegada en la història del premi, la pluja de milions només va caure en una població. L'afortunada va ser Sant Antoni de Vilamajor. Fins ara es desconeixen qui són els 135 nous milionaris del municipi del Baix Montseny, en què hi ha censats poc més de 5.300 habitants. Especial curiositat hi ha per saber qui va comprar el dècim agraciat amb el premi gros de nou milions d'euros. Altres cinc afortunats s'embutxacaran 150.000 euros i la majoria -els que tinguin un dels 129 cupons també premiats-, 35.000 euros.

Un dels pocs noms que es coneix és el del venedor que ha fet història, el primer que dóna tots els premis del Cuponazo. Segons va informar l'ONCE, es tracta de Francisco Araque. De dilluns a dissabte, aquest venedor, que porta 27 anys en l'organització, reparteix la sort en un quiosc ubicat a tocar de l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor, concretament a la plaça del Montseny. Mentre que els diumenges va al mercat setmanal. Araque també es mou per municipis veïns com Sant Pere de Vilamajor, Cardedeu, Granollers i Llinars. No obstant, segons les informacions amb què compta l'ONCE, i segons va comentar el mateix Araque, els números premiats amb el Cuponazo s'haurien venut íntegrament a Sant Antoni de Vilamajor. De fet, el premi gros, el de nou milions d'euros, ja s'ha ingressat en una entitat bancària situada al centre del municipi.

Abans de traslladar-se al Vallès Oriental, Araque va vendre cupons a la comarca del Barcelonès. Concretament, al municipi de Sant Adrià de Besòs ja va repartir uns quants premis majors. Però mai una quantitat equiparable als més de 14 milions d'euros del Cuponazo d'aquest divendres passat. "Em fa mal l'esquena de tantes abraçades", comentava aquest dissabte un feliç Araque, que afegia estar "molt content per la gent del poble", i perquè el premi "ha tocat a persones humils, a obrers que ho estan passant malament amb la crisi".

El bar Vilamajor és un dels establiments que ha venut el número agraciat: segons va informar l'ONCE, la sèrie premiada amb el primer premi és la 093, mentre que les del segon són el 042, 084, 100, 117 i 126. Al bar es van reunir alguns dels afortunats, com el Daniel Guzmán, molt content amb els seus 220.000 euros. Assegura que pensarà amb deteniment que fer amb el premi, perquè "el diner que fàcil arriba, fàcil se'n va".

Durant aquest any Catalunya ha estat agraciada amb més de deu 'cuponazos'. És la comunitat on més ha tocat. S'hi ha repartit més de 140 milions d'euros en premis.

Edicions locals