Una terrisseria de Caldes converteix Millet en un caganer

L'empresa calderina també crea les figures de diversos futbolistes del Barça

Economia

Caldes de Montbui

L'expresident de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, Fèlix Millet, passarà aquest Nadal lluny de la presó, a la seva mansió de l'Ametlla, que té uns 450.000 metres quadrats. Però alhora, l'il·lustre estafador confés cagarà en centenars de pessebres de la comarca i d'arreu de Catalunya. I és que la Terrisseria de Caldes, sempre fidel a l'actualitat de casa nostra, ha creat aquest any el caganer de Millet, que es preveu que sigui una de les estrelles de les fires nadalenques. L'empresa de Caldes de Montbui, propietat de Joan Martínez, cada any crea noves figures ben actuals, i enguany ha decidit que Millet sigui el "caganer negatiu" del 2009.

A part de l'expresident del Palau, aquest Nadal Terrisseria de Caldes també posa a la venda diverses figures del Futbol Club Barcelona: Alves, Ibrahimovic, Iniesta, Xavi, Piqué... La de l'entrenador, Pep Guardiola, ja la van començar a comercialitzar el setembre de l'any passat, primer amb l'equipament de l'entrenament i després amb un elegant vestit. L'oferta de figures també inclou altres personatges d'actualitat, com el president dels Estats Units, Barack Obama, l'historiador i presentador televisiu Toni Soler, el director de cinema Woody Allen, el jove independentista que crema una fotografia del rei d'Espanya... No falta, com no, el caganer de tota la vida: el pagès amb barretina. D'aquest últim n'hi ha de tot tipus: dones, homes, amb diferents estris, amb un cabàs ple de calçots...

En total, aquesta empresa de Caldes creada el 1991 acostuma a fer unes 250 figures diferents, sempre de fang. Generalment venen a botigues i a algunes parades del Mercat de Santa Llúcia. Terrisseria de Caldes només ven directament a la Fira de Nadal de Caldes de Montbui, que aquest any se celebrarà els dies 5 i 6 de desembre, i on s'hi podran trobar més de 200 models diferents, amb totes les novetats del 2009, el caganer del Millet inclòs. Això sí, els bitllets de 500 euros que no apareixen per enlloc no els caga pas.

Edicions locals