L'Ajuntament de la Roca aprova recolzar una consulta independentista

Sant Pere de Vilamajor s'omple de cartells anunciant el referèndum del 13-D

Política

Roca del Vallès, la, Sant Pere de Vilamajor

L'Ajuntament de la Roca del Vallès va aprovar en l'últim ple municipal, celebrat aquest dijous 19 de novembre, una moció de suporta la celebració d'una consulta per a la independència de Catalunya, similar a la que va celebrar Arenys de Munt el passat 13 de setembre i a la que organitzaran el proper 13 de desembre vuit municipis del Vallès Oriental: Cardedeu, les Franqueses, Sant Celoni, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Esteve de Palautordera, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera i Santa Eulàlia de Ronçana. El consistori va aprovar la moció amb els vots a favor de CiU i ERC, és a dir, de l'equip de govern. El PSC hi va votar en contra.

Per tant, el govern municipal de la Roca recolzarà a les persones del municipi que creïn una plataforma per impulsar la consulta sobiranista. De moment, hi ha ciutadans que han mostrat el seu interès d'organitzar-se per impulsar el referèndum, però no hi ha res concret. Per cert, que en el mateix ple CiU i ERC van tombar una moció presentada pel grup socialista per defensar el nou Estatut de Catalunya, que, segons va filtrar aquest cap de setmana El País, sortirà mutilat del Tribunal Constitucional, amb més de 40 articles eliminats o reinterpretats per inconstitucionals.

La Roca se suma així a la cada dia més llarga llista d'ajuntaments de la comarca que recolzen la celebració d'una consulta independentista: Cardedeu, Sant Celoni, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Pere de Vilamajor, Caldes de Montbui, Sant Feliu de Codines, Vilanova del Vallès... Hi ha diversos municipis, com és el cas de Granollers o les Franqueses del Vallès, que organitzaran la consulta sense el suport de l'Ajuntament.

Acte a favor de la consulta a Sant Pere
D'altra banda, tal i com va explicar AraVallès, aquest dissabte els alcaldes democràtics de Sant Pere de Vilamajor van recolzar la consulta popular en un acte públic que es va celebrar a la plaça de l'Ajuntament i al qual van assistir una seixantena de persones. Finalment, un dels cinc batlles escollits després de la Transició, Joan Icart, no va assistir a l'acte perquè tenia altres compromisos. I l'actual alcalde, Josep Maria Llesuy (CiU), no va signar el manifest de suport al referèndum perquè el càrrec que ocupa no li permet legalment donar suport escrit a una consulta d'aquestes característiques. Per tant, van segellar el manifest tres exalcaldes: Esteve Bruguera, Josep Brunell, Joan Bruguera i Gras.

En el mateix acte, diferents membres de la plataforma organitzadora Sant Pere de Vilamajor Decideix van criticar al regidor del PP Pere Curto per la seva oposició a la consulta. Una oposició que Curto ha manifestat reclamant la retirada de la publicitat de la campanya a favor del referèndum que s'ha engegat al municipi. I és que diversos carrers del poble (veure imatge adjunta) estan plens de cartells anunciant el referèndum del 13-D.

Edicions locals