ICV s'oposa al kàrting de Llinars que una de les seves conselleries autoritza

Els ecosocialistes del Vallès Oriental troben inadequada la ubicació del circuit

Societat

Cardedeu, Llinars del Vallès

ICV del Vallès Oriental s'oposa al circuit internacional de kàrting que es construirà a Llinars del Vallès amb el vistiplau de la conselleria de Medi Ambient de la Generalitat, en mans dels ecosocialistes. A través d'un breu comunicat, ICV de la comarca denuncia que la tramitació del projecte per part de l'Ajuntament de Llinars "ha tingut importants mancances pel que fa a la participació ciutadana", que la ubicació escollida per a la instal·lació del circuit de karts "és totalment inadequada" i que el projecte no contempla un estudi "prou acurat" de la mobilitat generada i de la seva afectació en la xarxa viària existent. Per tot plegat, ICV del Vallès Oriental s'oposa a la construcció del kàrting.

La Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona, òrgan de la Generalitat enquadrat en el departament de Política Territorial i Obres Públiques que dirigeix el PSC, va aprovar a principis de novembre la modificació puntual del pla general de Llinars en el sector on s'ha de construir el circuit internacional de kàrting. La modificació del pla general, que qualifica una zona agrícola i forestal com a equipaments per a la pràctica d'esports de motor, té  els informes favorables del departament de Medi Ambient i Habitatge, dirigit per Francesc Baltasar (ICV), i d'altres administracions. A finals d'octubre, el ple del consistori de Llinars va aprovar provisionalment la modificació del pla amb l'únic vot en contra de la regidora del MALL i l'abstenció del regidor de CiU.

Això sí, la Comissió Territorial d'Urbanisme va deixar en suspens l'aprovació definitiva del pla especial per a la implantació del circuit de kàrting. Segons apunta l'Ajuntament de Llinars, els han demanat més documentació, però no hi ha cap informe que faci pensar que s'haurà de variar el pla especial que ha de permetre construir el kàrting. De fet, s'espera que al desembre la Comissió aprovi definitivament el pla. Per això la regidora del MALL i membre de la plataforma Stop Kàrting, Fidela Frutos, ha avançat que estudien interposas un recurs d'alçada contra l'aprovació de la modificació puntual del pla general. La plataforma és conscient que s'ha aprovat "l’instrument més important" per acabar construint el kàrting.

Tot i el vistiplau d'una de les seves conselleries, ICV del Vallès Oriental, que no té regidors a Llinars, però si a Cardedeu -el circuit s'aixecarà a la frontera entre els dos municipis-, s'oposa a l'actual projecte del kàrting i dóna el seu suport "a aquelles iniciatives de la societat civil que aposten per definir un model productiu i de planificació del territori més sostenible tant econòmicament com ambientalment". Els ecosocialistes denuncien que el projecte hauria d'haver-se tramitat, i no s'ha fet així, "contemplant la possibilitat de fer aportacions dels agents econòmics, socials i ambientals".

ICV adverteix que el circuit es construirà al mig d'un connector ecològic, i que l'impacte visual i acústic de l'activitat incidirà de manera negativa en la qualitat de vida dels veïns dels barris més propers. El comunicat dels ecosocialistes conclou que l'impacte econòmic del projecte no justifica la seva execució. "Aprofitar l'actual conjuntura de crisi econòmica per argumentar que el circuit dinamitzarà l'economia local i generarà ocupació constitueix una utilització inacceptable del patiment de molts ciutadans i de moltes ciutadanes", sentencia.

Edicions locals