Finalment tots els municipis de la comarca tenen veu en la política de salut

Es constitueix el Govern Territorial de Salut del Vallès Oriental Sector Central

Societat

El govern català va aprovar aquest dimarts 24 de novembre la constitució i els estatuts del Govern Territorial de Salut del Vallès Oriental Sector Central, que, tot i englobar una població d'uns 243.000 habitants, era un dels últims que estava pendent de conformar. Els Governs Territorials de Salut tenen com a principal objectiu incrementar la participació del món local en la direcció i la gestió del sistema sanitari, creant un marc de col·laboració entre la Generalitat i els ens locals en la planificació i la prevenció de la salut. Aquests consorcis donen veu als ajuntaments en la política de salut i tenen una composició equilibrada que garanteix la paritat en l'adopció de decisions entre els membres designats per les entitats locals i el departament de Salut.

Amb la creació d'aquest tipus de consorcis, el govern català vol contribuir a la millora de la salut dels ciutadans del seu àmbit territorial. Les seves funcions bàsiques que inclouen, com a mínim, l'atenció primària, hospitalària i sociosanitària, són l'ordenació i la coordinació dels recursos per garantir la millor prestació dels serveis sanitaris. La creació d'aquests consorcis és un pas més en la descentralització del sistema sanitari català, que té previst formalitzar un total de 37 Governs Territorials. Amb el del Vallès Oriental Sector Central, ja són 33 els ens constituïts. És a dir, que el de la comarca ha estat un dels últims a crear-se.

El Govern Territorial de Salut del Vallès Oriental Sector Central està format pels municipis d'Aiguafreda, l'Ametlla del Vallès, Bigues i Riells, Caldes de Montbui, Canovelles, Cànoves i Samalús, Cardedeu, Figaró-Montmany, les Franqueses del Vallès, Gallifa, la Garriga, Granollers, Lliçà d'Amunt, Lliçà de Vall, Montmeló, Montornès del Vallès, la Roca del Vallès, Sant Feliu de Codines, Santa Eulàlia de Ronçana, Tagamanent, Vallromanes i Vilanova del Vallès. A més també en forma part el Consell Comarcal del Vallès Oriental.

Per tant, no tots els municipis de la comarca queden englobats al Govern Territorial de Salut del Vallès Oriental Secor Central. Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera, Sant Esteve de Palautordera, Llinars del Vallès, Vilalba Sasserra, Sant Pere de Vilamajor, Sant Antoni de Vilamajor, Gualba, Vallgorguina, Montseny, Fogars de Montclús i Campins pertanyen al Govern Territorial de Salut del Baix Montseny. I la Llagosta, Martorelles, Mollet del Vallès, Parets del Vallès, Sant Fost de Campsentelles i Santa Maria de Martorelles formen part del Govern Territorial de Salut del Baix Vallès.

Edicions locals