Un ciclista de 26 anys mor a la ronda Nord a Canovelles

El jove guinèa va ser atropellat aquest dimarts a l'alçada del passeig de la Ribera

Societat

Canovelles

Un guineà de 26 anys que es desplaçava en bicicleta, Korka D., va morir atropellat per un turisme aquest dimarts 24 de novembre a un quart de nou del vespre a la ronda Nord, concretament al seu pas per Canovelles. El sinistre es va produir a l'enllaç de la via, on està permès circular amb bicicleta, amb el passeig de la Ribera, segons van informar els Mossos d'Esquadra. El jove circulava per la ronda sentit la Roca del Vallès quan va ser atropellat. Va morir al mateix lloc dels fets -el quilòmetre 25,4 de la carretera C-352- sense que els serveis sanitaris poguessin fer res per salvar-li la vida.

Fins al lloc de l'accident s'hi van desplaçar tres dotacions dels Mossos d'Esquadra i serveis sanitaris. En un primer moment no es va poder identificar el jove senegalès mort perquè no portava cap mena de documentació a sobre. Més tard, a partir del passaport, es va poder fixar la seva identitat, però els Mossos no han pogut concretar el seu veïnatge.

Korka D. és el segon ciclista que mor a  les carreteres del Vallès Oriental aquest 2009. El dimarts 22 de setembre, a Llinars del Vallès, un ciclista va resultat ferit greu quan, cap a un quart de set de la tarda, va picar amb una furgoneta a la carretera C-35 i en caure a la calçada va ser atropellat per una altra furgoneta. La víctima, Xavier N. A., veí de Sant Celoni, va patir una fractura de crani greu i va ser traslladat amb l'helicòpter del 061 a l'Hospital de la Vall d'Hebron, on va morir el dimecres 23 de setembre.

El jove guineà és, a més, la tretzena persona que mor aquest any en accident de trànsit a la comarca. Dels sinistres que han causat víctimes mortals, cinc han tingut lloc dins del nucli urbà i vuit en carreteres interurbanes. El darrer d'aquests tràgics accidents es va produir el passat 12 de novembre a la nit Sant Antoni de Vilamajor: una dona de 87 anys, Asunción G.S., va morir en ser atropellada per un turisme quan creuava la carretera que va de Llinars del Vallès a la Garriga, i que travessa el municipi.

Edicions locals