Comencen les obres per tancar les vies del tren a Cardedeu

Adif aixecara i ampliarà les andanes de l'estació de Santa Maria de Palautordera

Societat

Cardedeu, Santa Maria de Palautordera

Les obres per tancar la via del tren al seu pas per Cardedeu, entre la riera de Cànoves i la carretera de Dosrius, comencen aquest dijous 26 de novembre i tindran una  durada aproximada de quinze dies, durant els quals s'instal·laran unes tanques metàl·liques de més de dos metres. Aquesta és una llarga reivindicació dels veïns del Poble Sec i de l'Ajuntament del municipi. I és que el tancament de les vies ha de resoldre els problemes de seguretat que provoca el pas pel municipi dels trens de la línia Portbou-Girona-Barcelona. Les obres a Cardedeu s'emmarquen dins les obres de millora de la línia al seu pas pel Vallès Oriental que finança l'Estat amb uns 400.000 euros.

L'alcaldessa de Cardedeu, Calamanda Vila (CiU), subratlla que "és una excel·lent noticia veure com la reivindicació popular combinada amb la pressió política ens ha permès desencallar un tema que portava ja vuit anys a dins d'un calaix d'Adif". Calamanda afegeix que quan el tancament estigui fet "no caldrà patir per més accidents, i després serà hora d'accelerar la construcció del pas soterrat del carrer Montseny perquè hi hagi més permeabilitat entre el Poble Sec i el centre". "Esperem que durant l'any 2010 la fesomia de la zona de l'estació canviï i comenci a agafar l'aspecte que es mereixen unes instal·lacions de transport públic del segle XXI", conclou l'alcaldessa.

Durant els quinze dies que durin els treballs, i també un cop instal·lada la tanca, la zona sense asfaltar quedarà reduïda, i per això els vehicles no podran aparcar al costat de la via i només ho podran fer al costat que dóna als camps. L'Ajuntament de Cardedeu recomana a les furgonetes, camions i vehicles de grans dimensions que evitin aquesta zona d'aparcament mentre durin les obres i que aparquin en una zona no afectada pels treballs d'instal·lació de la tanca.

Millores a l'estació de Santa Maria de Palautordera

D'altra banda, Adif ha adjudicat les obres de millora de les andanes de l'estació de Santa Maria de Palautordera, valorades en 390.000 euros, a una unió temporal d'empreses formada per Ecisa i Steconfer. Les obres permetran aixecar les andanes fins a una alçada de 68 centímetres respecte al carril. També es modificaran per arribar a tenir 200 metres de llargària i cinc metres d'amplada útils per poder cobrir la longitud dels trens amb doble configuració. Tot plegat ha de servir per millorar l'accessibilitat als trens. L'actuació també preveu millorar la mobilitat de les persones amb discapacitat. Per fer-ho, es col·locarà paviment amb relleu en el límit de l'andana. També una banda lluminosa de seguretat.

Aquestes obres de millora s'afegeixen a les que va fer l'Adif per a la construcció d'un nou pas inferior entre les andanes que es va inaugurar el mes d'octubre passat. Aquesta era una obra reivindicada pels usuaris del tren que, després d'un atropellament mortal, havien denunciat el perill de travessar les vies.

Edicions locals