PxC es presentarà a les eleccions a Canovelles per controlar la immigració

Anglada avança que el seu partit formarà llistes a més d'un municipi de la comarca

Política

Canovelles

El president de la Plataforma per Catalunya (PxC) i regidor a l'Ajuntament de Vic, Josep Anglada, es va reunir aquest dilluns 23 de novembre amb una vintena de veïns de Canovelles per començar a preparar la candidatura que la formació presentarà a les municipals del 2011. Tot i que la prioritat del grup se centra actualment en ser a les eleccions al Parlament de Catalunya del 2010, Anglada ha anunciat que volen fer-se forts als municipis amb més alta presència d'immigrants. I aquest és el cas de Canovelles. PxC vol presentar-se a la ciutat vallesana "per fer un control estricte" de la immigració legal i per expulsar la il·legal.

Anglada, president d'un minúscul partit populista català, arrelat en el discurs xenòfob i de la por, va desembarcar al Vallès Oriental el passat mes de gener, concretament a Granollers, per presentar la junta gestora de la PxC a la comarca. En aquella ocasió ja va avançar que "un dels objectius principals" del seu partit era implantar-se a la comarca amb la vista posada a les pròximes eleccions municipals. Aquesta implantació comença per Canovelles, on una vintena de veïns formaran una candidatura. Anglada considera que aconseguir tres o quatre regidors a la ciutat "ha de ser fàcil".

L'elecció de Canovelles no és gens casual, ja que és, amb un 21,78 per cent, el municipi de la comarca amb un major percentatge de població estrangera. Dels 15.704 habitants empadronats l'any 2007, 3.420 eren estrangers i la gran majoria no són comunitaris. La segueix Granollers, on 9.571 dels 58.854 habitants són estrangers, el 16,57 per cent. A Montornès, un 13,93 per cent dels 14.723 ciutadans són d’origen immigrant. Mollet, amb un 12,86 per cent, i la Llagosta, amb un 12,41 per cent, també són, d'entre els municipis més grans de la comarca, els que tenen més estrangers.

Més d'una candidatura de PxC a la comarca
Anglada, que està immers en la campanya A peu de carrer que el seu partit està fent arreu de Catalunya per donar a conèixer la seva candidatura a les eleccions catalanes de l'any que ve, va assegurar que a Canovelles "hi haurà llista de la PxC a les properes eleccions municipals", i va afegir que no serà l'únic municipi de la comarca on el seu partit presentarà candidatura. "PxC es pot implantar molt bé al Vallès Oriental perquè hi ha municipis on la immigració està molt descontrolada i un partit com el nostre és molt necessari", va sentenciar Anglada, condemnat no fa pas massa per agredir un menor que li va dir 'fatxa'.

Segons assegura la direcció de PxC, que té sis seus a Catalunya, cap d'elles al Vallès Oriental, a la comarca tenen una trentena de militants, dispersos a municipis com Granollers, Mollet, Canovelles, la Garriga, Cardedeu, Montornès, Canovelles i les Franqueses del Vallès. La gestora al Vallès Oriental la formen cinc persones, i com a mínim dos són exmilitants del PP. PxC té disset regidors i tres consellers comarcals a Catalunya.

Edicions locals