El Tastautors portarà a Cardedeu Quimi Portet i Menaix a truà

El cicle de músiques en català es celebra del 16 de gener del 2010 al 6 de febrer

Cultura

Cardedeu

El valencià Sènior i el Cor brutal, La increïble història de Carles Carolina, el duo menorquí Delên, el granollerí Esteve Felipe, Menaix a truà, Els nens eutròfics, els Amics de les arts i el gran Quimi Portet. Aquests són els autors que es deixaran tastar durant quatre nits, del 16 de gener del 2010 al 6 de febrer, a la sala Sarau i al centre cultural de Cardedeu. Amb l'inici del nou any arrencarà la sisena edició del festival de músiques dels territoris de parla catalana, el Tastautors, que organitza l'associació cultural l'Esquellot. El cicle, el cartell del qual avança AraVallès, es presentarà el proper 20 de desembre amb una actuació de l'Estanislau Verdet.

El Tastautors és un cicle de músiques de petit format que neix de l'entorn i viu per a l'entorn. Tal i com subratllen els seus organitzadors, és un combinat de qualitat "que vol trobar un espai al seu espai, de Salses a Guardamar i de Fraga a l'Alguer, per esdevenir una oportunitat per a tots aquells intèrprets que, en un país amb una cultura lliure, per la seva vàlua serien presents als mitjans sense cap mena de dificultat si cantaven en la llengua d'aquella terra".

La primera cita del Tastautors 2010 és el divendres 15 de gener amb Sènior i Amics de les arts. El divendres 22 serà el torn de La increïble història Carles Carolina i Delên. El dia 29 la gent podrà gaudir d'Esteve Felipe i Menaix a truà. I tancaran el cartell el dissabte 6 de febrer Els nens eutròfics, banda liderada per Josep Pedrals, i Quimi Portet. Tots els concerts es faran a la sala Sarau, excepte l'últim. Portet, amb el seu nou disc Viatge a Montserrat sota el braç, tocarà al centre cultural del municipi. De fet, les dues sales estan una al costat de l'altre (paret per paret), a l'avinguda Rei en Jaume.

Per agrair i facilitar als aprenents de català la voluntat d'apropar-se a la cultura catalana i al servei dels voluntaris "per ajudar als nouvinguts a ser part de nosaltres", aquest any les parelles lingüístiques del Vallès Oriental que ho acreditin tornaran a tenir -al igual que en les dues edicions anteriors- l'entrada gratuïta a tots els concerts. La iniciativa és fruit  d'un conveni de col·laboració entre l'organització de Tastautors i el Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental.

Edicions locals