Els Mossos augmenten els controls per frenar els robatoris a habitatges

A la sortida de la C-17 a l'Ametlla del Vallès la presència policial és gairebé diaria

Societat

Ametlla del Vallès, Bigues i Riells, la Garriga

Els Mossos d'Esquadra han augmentat els controls a les carreteres del Vallès Oriental per intentar frenar l'onada de robatoris que, sobretot a finals del mes d'octubre, van patir diverses poblacions de la comarca, com ara l'Ametlla, Lliçà d'Amunt, Lliçà de Vall, Bigues i Riells, la Garriga, Santa Eulàlia de Ronçana, Granollers, Mollet i Parets. Tal i com han explicat a Aravallès l'Alfons, la Ruth, el Jordi i el Carles, els controls policials a les carreteres s'han multiplicat durant les últimes setmanes, tot i que no s'han registrat detencions. I és que, segons afirmen els Mossos, són controls preventius per respondre a l'habitual augment de robatoris que es detecta cada any després de l'estiu.

Sigui com sigui, les xifres de robatoris són més altes que en anys anteriors. Segons les dades confirmades per les diverses policies locals i els mateixos Mossos d'Esquadra, només als quatre municipis de la Vall del Tenes -Bigues i Riells, Santa Eulàlia de Ronçana, Lliçà d'Amunt i Lliçà de Vall- i a l'Ametlla del Vallès es van registrat més d'una vintena de robatoris a habitatges i comerços durant el mes d'octubre. Per això els controls han augmentat especialment en aquesta zona.

A l'enllaç de la C-17 amb l'Ametlla del Vallès, a la rotonda que està a tocar de l'autovia, durant les últimes dues setmanes la presència dels Mossos és gairebé diària. Una patrulla o dos -depenent del dia- aturen un per un tots els cotxes per comprovar qui hi viatja a l'interior. Uns controls que en algunes ocasions provoquen llargues cues; retencions que arriben a col·lapsar la sortida de la C-17 i que obliguen a molts cotxes a aturar-se a la mateixa autovia, amb el perill que això comporta. Als veïns de Bigues i Riells que han passat en cotxe per l'Ametlla els acostuma a esperar un segon control policial a la rotonda d'entrada al municipi, on de nou els agents aturen un per un tots els vehicles.

Segons apunten des de la comissaria dels Mossos a Granollers, els controls es fan coordinadament amb les respectives policies locals, i aquests dies s'estan desplegant principalment pels punts més propers a la C-17. De fet, des de la Garriga, municipi que frega durant uns quilòmetres la C-17, són molts els veïns -com ara el Carles- que alerten des de fa setmanes d'un augment notable de la presència policial.

ENVIA'NS UNA NOTÍCIA

Edicions locals