Josep Mayoral és el nou vicepresident primer de la Diputació de Barcelona

Substitueix a l'exalcalde de Santa Coloma, ara entre reixes, Bartomeu Muñoz

Política

Granollers

El president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué (PSC), va anunciar en el ple ordinari que es va celebrar aquest dijous 26 de novembre al matí el nomenament del batlle de Granollers, el socialista Josep Mayoral, com a nou vicepresident primer de la institució, en substitució de l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) Bartomeu Muñoz, que va renunciar al càrrec després de ser empresonat pel cas Pretòria. Muñoz està imputat pels delictes d'associació il·lícita, suborn, frau en subvencions, frau a Hisenda, exaccions il·legals i falsedat en document oficial. Fins ara Mayoral era diputat president de l'àrea d'Espais Naturals de la Diputació.

De fet, l'alcalde de Granollers compaginarà el càrrec de màxim responsable de l'àrea d'Espais Naturals de la Diputació amb la nova responsabilitat de vicepresident primer. A aquests tres càrrecs se li han de sumar uns quants més: president del Patronat de la Fundació Hospital Asil de Granollers i de la Fundació Bertran de Seva; president de l'Agrupació de l'Associació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU) i membre del Consell d'Administració de l'Autoritat Territorial Metropolitana; membre del ple i de la permanent de la Comissió Nacional del Clima i vocal de la Comissió d'Ecologia i Medi Ambient de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies; president del Consorci del Mercat de l'Audiovisual de Catalunya; membre de la Comissió d'Ordenació Territorial de Catalunya i de la Comissió d'Urbanisme de Barcelona; vocal del Consell General del Consorci de Comunicació Local; vocal del Consell d'Administració de la Xarxa d'Audiovisual Local; i president de la Compañía de Emisiones y Publicidad, SA. Alguns d'aquests càrrecs van lligats al fet de ser alcalde de Granollers, i Mayoral és batlle des de 12 de febrer de 2004. És diputat de la Diputació de Barcelona des de 1995.

Durant el mateix ple ordinari de la Diputació, es va donar compte també del nomenament de Mateu Chalmeta com a nou vicepresident tercer de la Diputació de Barcelona. Chalmeta, regidor de Badalona, va prendre possessió del seu càrrec com a diputat d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) fa una setmana, en substitució de Jaume Vives, que va morir el passat mes d'agost, i que ostentava el càrrec també de vicepresident tercer.

Edicions locals