Sergi López no estarà sol al Teatre Auditori

Un espectacle de poesia i un homenatge a Haydn completen el cap de setmana

Cultura

Granollers

L'actor català Sergi López aterra aquest cap de setmana al Teatre Auditori de Granollers amb l'aplaudit espectacle Non Solum sota el braç i amb les entrades per les sessions de dissabte a les deu de la nit i diumenge a les set de la tarda exhaurides. Sol dalt l'escenari de la sala gran, un home es desesperarà per resoldre una pregunta: què està passant aquí? Per tal de respondre aquesta qüestió Sergi López posa mil cares a mil personatges. Aquests, dubten, pregunten, criden i canten, però sobretot fan compartir el gust d'estar a escena. Aquesta pregunta tan existencial arrossega amb ella al públic a un territori que provoca riures i reflexions.

Els autors del text, Jorge Picó i Sergi López, expliquen que "tots els elements de l'obra s'han anat simplificant", vestint l'escenari només de preguntes i més preguntes: Què passa? Per què no em creuen? I si les aparences no només enganyen sinó que, a més, són sempre les mateixes, però diferents? Les reflexions giren entorn al paradís, la identitat de l'home, la bogeria, les diferències, la gestió del diner públic, la mort, la dona ideal... Non Solum es presenta com una comèdia existencial on el destí del monologuista és dubtar relativament de tot en absolut.

Però el cap de setmana del Teatre Auditori va més enllà de López. Aquest divendres, música, dansa i poesia s'uneixen per rendir homenatge als versos del poeta espanyol més traduït de la història: Federico García Lorca. Montserrat Escarpín és qui s'ha encarregat de la selecció de textos d'aquest espectacle inclòs dins l'etiqueta de noves tendències. A part d'escollir els textos més significatius de l’obra de Lorca, Escarpín transmet amb les seves paraules la grandesa del poeta andalús. A pas de Federico García Lorca es serveix de tres disciplines que treballen com una sola (música, poesia i dansa) per rememorar el mites del poeta sobre la vida, l’amor i la mort.

Descomptes del 50 per cent pels joves

L' obra està inclosa dins l'etiqueta noves tendències i per tant, dins la campanya Activa't, un concepte que indica quines són les propostes culturals dirigides especialment a nois i noies d'entre 16 i 26 anys. Conscients de la despesa que suposa gaudir de l'oferta de lleure pels més joves, el Teatre Auditori ha decidit oferir descomptes del 50 per cent en els espectacles que es trobin dins l'etiqueta Activa't. Només cal tenir entre 16 i 26 anys i presentar el carnet del teatre. Així doncs el joves que decideixen veure A Pas de Federico García Lorca gaudiran de l'espectacle a meitat de preu.

També aquest cap de setmana, i en motiu del bicentenari de la mort de Joseph Haydn, el músic que juntament amb Mozart és considerat el màxim compositor del segle XVIII, la Coral Semifusa ha decidit rendir homenatge a un dels més grans compositors del gènere clàssic. Ho farà aprofundint en l'estudi d’una de les seves obres vocals més importants: la Misa Brevis St. Joannis de Deco. La interpretació d’aquesta es complementarà amb algunes peces instrumentals de cambra. La cita és aquest dissabte 28 de novembre a les deu de la nit a la Sala Francesc Tarafa de Granollers.

Edicions locals