La policia local de Mollet deté cinc persones per robar en comerços

Els Mossos donen consells als botiguers de Granollers per evitar furts per Nadal

Societat

Granollers, Mollet del Vallès

La policia local de Mollet del Vallès ha detingut aquesta setmana cinc persones per perpetrar robatoris a diferents establiments comercials del centre de la ciutat. Les detencions formen part de la campanya de Nadal 2009, que es presentarà oficialment el proper dimarts, que duen a terme conjuntament la policia de Mollet i els Mossos d'Esquadra i que es fixa especialment en la seguretat dels comerços de la ciutat, ja que és una època amb molta activitat per aquest sector. Un dels objectius és conscienciar els comerciants perquè estiguin alerta i avisin la policia davant de qualsevol comportament sospitós, per evitar, així, el màxim nombre possible de furts als establiments comercials.

El passat dimarts 24 de novembre al vespre, la policia local va detenir a tres dones, una d'elles menor d'edat, que havien estat realitzant furts a diferents botigues de la zona centre i de l'Illa. Els agents van localitzar les dones gràcies a la descripció física que van fer-ne els comerciants afectats. Un cop a les dependències de la policia, se'ls va intervenir una caçadora de pell i diverses peces de roba per un valor superior als 400 euros. Les botigues que havien estat objecte dels furts són la Boutique Sol i Lluna, el Bazar Oriental, la botiga Baby Crack i Toys Centre Dream. De les tres dones detingudes, dues han passat a disposició del Jutjat d'Instrucció de guàrdia i l'altra, la menor d'edat, ha estat lliurada als seus pares i s'han posat els fets en coneixement de la Fiscalia de Menors de Barcelona.

Dijous la policia local va detenir dues persones més, dos homes veïns de Ripollet, quan estaven realitzant furts en una farmàcia del carrer Gaietà Vinzia. A banda dels objectes sostrets a la farmàcia, els detinguts portaven unes estenalles de tall i uns imants per inutilitzar els sistemes d'alarma dels establiments on actuaven.

En la mateixa línia que la campanya de Mollet, la policia local de Granollers i els Mossos d'Esquadra van fer aquest dimecres 25 de novembre una xerrada informativa als botiguers de Comerç de Dalt de la capital del Vallès Oriental per donar-los conselles per evitar robatoris durant la campanya de Nadal. A l'acte hi van assistir una vintena de comerciants, que van expressar el seu malestar pels robatoris que hi ha hagut als comerços de la ciutat aquests últims mesos.

Edicions locals