Més de 600 accidents de treball amb baixa durant l'octubre a la comarca

La sinistralitat puja respecte el setembre, però es més baixa que l'any 2008

Economia

Poc a poc, però any rere any disminueix la sinistralitat laboral al Vallès Oriental. En els set primers mesos d'aquest 2009 -del gener al juliol- es van produït a la comarca 4.010 accidents laborals amb baixa. Comparades amb les dades del mateix període del 2008, el resultat és que la sinistralitat va caure un 39 per cent. Però aquest octubre els accidents a la feina van augmentar. Segons dades d'UGT, durant el passat mes es van produir 644 baixes al territori -7 d'elles de caràcter greu. Respecte el mes de setembre, això significa un augment del 33,6 per cent. Això sí, respecte el mateix període del 2008, els accidents laborals han disminuït un 28,68 per cent.

Analitzant les dades registrades en el que portem de 2009, octubre ocupa el segon lloc quant a l'índex de sinistralitat al Vallès Oriental. El mes de febrer ocupa el primer lloc, amb 672 accidents en jornada de treball amb baixa. La indústria continua sent el sector amb més sinistralitat, 284 baixes aquest passat octubre, seguit de serveis (257), construcció (90) i agricultura (13). En aquest aspecte, l'evolució ha estat més o menys constant durant els últims mesos de l'any.

Des de començament de 2009, a les empreses del Vallès Oriental s'han produït 5.414 accidents amb baixa. Dos dels sinistres laborals han provocat víctimes mortals. En aquests deu mesos, 41 dels accidents han estat de caràcter greu. Davant d'aquestes dades, UGT del Vallès Oriental demana actuacions decidides d'empresaris i d'administracions públiques per reduir la sinistralitat laboral. Cal subratllar que durant el mes d'octubre els accidents laborals han augmentat respecte dels mesos anteriors, però que també ho ha fet l'activitat econòmica de la nostra comarca.

Edicions locals