Granollers i Mollet es centren en els joves en el Dia Mundial de la Sida

El VIH afecta sobretot la població d'edats compreses entre els 25 i els 39 anys

Societat

Cardedeu, Granollers, Mollet del Vallès

Un total de 33,4 milions de persones viuen amb VIH al món. La xifra no baixa. Però que hi hagi el mateix nombre de malalts respecte anys anteriors significa que els seropositius poden viure cada vegada més. De fet, el nombre de noves infeccions s'ha reduït al món en un 17 per cent en vuit anys, segons les estimacions fetes públiques per Onusida i l'OMS. A Catalunya, en el transcurs del 2008, es van notificar 571 noves infeccions, xifra que també es manté estable. La sida afecta sobretot la població d'edats compreses entre els 25 i els 39 anys. Aquest dimarts 1 de desembre es celebra el Dia Mundial de la Sida, i diversos municipis de la comarca han organitzat actes centrats, sobretot, en els joves.

A Granollers, l'Ajuntament dóna suport al manifest conjunt que signen nombroses institucions, organitzacions i empreses amb motiu d'aquesta commemoració; aquest any, sota el lema Dret a la salut. Aquest comunicat conjunt conclou subratllant la necessitat de "participació i compromís de tota la societat per aturar l'evolució de l'epidèmia", a partir de "la comprensió i la solidaritat de tots i cadascun de nosaltres envers les persones afectades pel VIH, així com la implicació activa de les que hi conviuen".

A la capital del Vallès Oriental hi haurà activitats durant tota la jornada, amb especial atenció a la població jove. Al matí, a l'IES Antoni Cumella més de 250 alumnes de cinc centres d'educació secundària de la ciutat gaudiran de l'obra de teatre Que sí, vida!, interpretada per nois que busquen informar i conscienciar sobre el risc de contraure la sida. A més, durant tot aquest dimarts les biblioteques de la ciutat difondran textos literaris sobre la malaltia. Granollers estarà ple de taules informatives on es repartiran llaços vermells, símbol de la lluita contra la sida. I durant la jornada a la façana de l'equipament juvenil Gra s'hi podrà observar un tapis sobra la sida, obra d'Albert Bonet.

Coincidint amb aquesta commemoració, l'Ajuntament de Granollers recorda que la prova ràpida de detecció de la sida (VIH) es pot realitzar a la Farmàcia Font (carrer de Roger de Flor, 119) i al PASSIR Granollers, al CAP Vallès (carrer del Museu, 19).

Mollet també commemora el Dia Mundial de la Sida
Un any més l'Ajuntament de Mollet commemora el Dia Mundial de la Sida amb un programa d'activitats adreçades sobretot a la població jove. L'objectiu principal és sensibilitzar la ciutadania davant d'aquesta malaltia i responsabilitzar la població perquè tingui cura de la seva salut, en aquest cas, recordant quines son les mesures preventives per evitar el contagi del VIH. De forma conjunta amb la Creu Roja es col·locarà un punt d'informació a la plaça de Catalunya. En col·laboració amb la Biblioteca Can Mulà es facilitarà informació bibliogràfica de la malaltia. Es guarniran els autobusos municipals amb el llaç vermell. I es penjarà una pancarta al balcó de l'edifici municipal de la plaça de Prat de la Riba.

Altres municipis de la comarca, com Cardedeu, també han organitzat actes. Al municipi del Baix Montseny hi ha taules informatives a la plaça de l'Església i a la plaça de Joan Alsina. També es presentarà el calendari 2010 de l'Associació Ciutadana Anti-sida de Catalunya.

Edicions locals