El tripartit de Bigues evita recolzar l'editorial conjunt del diaris catalans

ERC va presentar una moció per donar suport al text, que defensa el nou Estatut

Política

Bigues i Riells

El tripartit que governa a Bigues i Riells (PSC, ICV i PP) va evitar en el ple celebrat el passat dijous 26 de novembre recolzar l'editorial conjunt que el mateix dia van publicar dotze diaris catalans sota el títol La dignitat de Catalunya i que defensa la validesa del nou Estatut català i trasllada a l'opinió pública espanyola la preocupació que genera la possibilitat que el Tribunal Constitucional emeti una sentència molt dura contra el text estatutari. ERC de Bigues va presentar una moció d'urgència per, com a consistori, recolzar l'editorial. Però la moció, que comptava amb el suport de CiU, ni es va debatre perquè el grup socialista i el regidor popular van decidir que no es tractava d'un tema urgent.

Un dels dos regidors d'ERC a Bigues i Riells, Carles Barcons, explica que van presentar una moció per afegir-se a l'editorial publicat aquell mateix matí de dijous en defensa de l'Estatut. Un editorial que ha anat recollint adhesions, com ara les de les emissores COM Ràdio, RAC1, Catalunya Ràdio i Ràdio 4; i les de les dues grans associacions de municipis de Catalunya: la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM).

En la moció ERC de Bigues i Riells esmentava que les direccions de tots els partits polítics de Catalunya -menys les del PP i Ciutadans-, els sindicats majoritaris CCOO i UGT i d'altres, així com una gran quantitat d'associacions i premsa digital també s'havien afegit a aquesta iniciativa. Esquerra també exposava que el mateix president de la Generalitat, José Montilla (PSC), havia entès la urgència i havia fet una declaració de suport aquella mateixa tarda.

Però la moció no va prosperar, ja que els 5 regidors del PSC i el del PP no van veure urgent aquesta iniciativa i hi van votar en contra. "Qui no va seguir la línia del PSC, ells o Montilla?", es pregunta Barcons, que afegeix que "potser que aquesta agrupació s'ho faci mirar, i que els seus electors tinguin clar que no és una estratègia a seguir, la de votar-los". El regidor d'ERC denuncia la "incoherència del PSC" i conclou, en referència al proper 13 de desembre, quan diverses poblacions del Vallès Oriental podran expressar la seva opinió sobre la possibilitat que Catalunya esdevingui un nou estat dins la Unió Europea, que "qui pugui votar, que no se n'estigui".

Edicions locals