Canovelles sí que recolza l'editorial conjunt dels diaris catalans

Caldes es compromet a aplicar eines que millorin la transparència en la gestió

Política

Caldes de Montbui, Canovelles

El mateix dia que el consistori de Bigues i Riells, gràcies a la majoria que sumen PSC i PP, evitava recolzar l'editorial conjunt que van publicar dotze diaris catalans sota el títol La dignitat de Catalunya i que defensa la validesa del nou Estatut català, l'Ajuntament de Canovelles aprovava una moció d'urgència que sí dóna suport a un text que també trasllada a l'opinió pública espanyola la preocupació que genera la possibilitat que el Tribunal Constitucional emeti una sentència molt dura contra l'Estatut. PSC, CiU, ICV i ERC van votar a favor de la moció. El regidor del PP, partit que va enviar el text estatutari al Constitucional, hi va votar en contra.

A més d'expressar el suport a l'editorial conjunt, la moció aprovada pel ple de l'Ajuntament de Canovelles reitera la petició al PP de "retirar el recurs contra el nostre Estatut i denunciar la intolerable pressió que suposa el seu bloqueig de renovació del Tribunal Constitucional des de fa dos anys". En la sessió plenària celebrada el 26 de novembre, el consistori també va aprovar per unanimitat l'addenda per a l'any 2009 per a la realització de les accions de solidaritat amb la zona d'Amunorchi-Nicaragua.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Caldes de Montbui, en el ple celebrat també a finals de la setmana passada, va aprovar per unanimitat una moció -presentada per ICV- que reclama compromisos per avaluar, estudiar i acordar mecanismes per millorar la transparència de la gestió i la decisió política, i per aprofundir en la informació i la participació dels ciutadans. En plena pluja de casos de corrupció política, el consistori calderí, governat per ERC de la mà de CiU, aposta per reforçar "el comportament ètic d'aquesta administració" en el termini "més breu possible". Per fer-ho, cercarà actituds de més transparència i de més participació.

Tot i que l'Ajuntament de Caldes ja disposa d'eines per evitar irregularitats, tant en la legislació general vigent, com pel que fa a diferents reglaments de funcionament propi, es compromet a partir d'ara a millorar la informació sobre les contractacions internes i externes, recuperar algunes facultats deliberatives i decisòries del plenari, i fer un seguiment més acurat de l'execució pressupostària.

Edicions locals