L'Hospital de Granollers, entre els 20 millors de l'Estat per cinquè any consecutiu

El centre va atendre l'any passat 357 urgències diaries, 17 menys que el 2007

Societat

Granollers, Sant Celoni

L'Hospital de Granollers està entre els vint millors de l'Estat per cinquè any consecutiu, i entre els quatre millors de la categoria de grans hospitals generals, juntament amb l'Hospital de Torrevieja (Alacant), el Consorci Sanitari del Maresme-Hospital de Mataró (Maresme) i l'Hospital de Móstoles (Madrid). Així ho indica l'estudi Hospitales TOP-20, que, impulsat per l'empresa de serveis sanitaris IASIST, ha avaluat per desè any consecutiu un total 155 centres sanitaris de tot l'Estat espanyol, dels quals 126 són públics i 29 privats. L'informe té en consideració indicadors de qualitat, funcionament i eficiència econòmica.

Segons aquest estudi, que divideix els centres en sis categories -l'Hospital Clínic i la Vall d'Hebron, per exemple, estan entre els millors grans hospitals docents-, l'Hospital de Sant Celoni està entre els millors de l'Estat en la categoria d'hospitals generals petits, juntament amb l'Hospital de Campdevànol Comarcal del Ripollès (Ripollès), l'Hospital Sant Jaume d'Olot (la Garrotxa), i l'Hospital de Molina de Segura (Múrcia).

Els hospitals TOP-20 d'aquest any procedeixen de15 províncies diferents, i tenen en comú que les complicacions en la cirurgia de l'ictus i la digestiva, reseccions pulmonars, traumatologia i ortopèdia són menors que en la resta d'hospitals. A més, la seva productivitat és un 32 per cent superior a la resta de centres sanitaris. 

Menys urgències però més consultes externes
Pel que fa a l'Hospital General de Granollers, l'any passat va registrar una disminució en el nombre d'urgències ateses. Això és el que es desprèn de la memòria d'activitat del centre presentada aquesta passada setmana. Durant el 2008 l'Hospital va atendre 357 casos d'urgència diaris, d'un total de 130.147 visites. El 2007, les urgències ateses van ser 136.658, és a dir, 374 al dia. Això es tradueix en una reducció de més de l'11,6 per cent. Això sí, les consultes externes van pujar: 75.995 el 2008 enfront de les 68.069 del 2007. El centre va atendre l'any passat 938 consultes externes al dia. També va créixer la mitjana d'intervencions diàries, que va passar de les 59 d'ara fa dos anys a les 62 del passat 2008.

Xifres a banda, l'activitat a l'Hospital de Granollers no s'atura i aquest dijous 3 de desembre tindrà lloc la signatura oficial del conveni de col·laboració entre el centre, l'Obra Social La Caixa i l'Escola Pia de Granollers per contribuir a l'inserció social i laboral de les persones amb risc d'exclusió. Aquest conveni s'emmarca dins el programa Incorpora de l'Obra Social de La Caixa, que desenvolupa accions d'intervenció laboral, basades en les necessitats del teixit social i empresarial i que garanteix una bona integració de la persona en l'empresa. En concret aquest programa oferirà a l'Hospital General de Granollers informació i assessorament especialitzat sobre subvencions i ajudes a la contractació i creació de treball, i altres avantatges per a la contractació de persones amb dificultat d'inserció laboral.

Edicions locals