Mollet tindrà una connexió directa amb la Universitat Autònoma

La línia d'autobús entre Granollers i la UAB té una mitjana de 46 passatgers al dia

Societat

Granollers, Mollet del Vallès, Sant Celoni

Anar de Mollet a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha estat, fins ara, un suplici. Però a partir de l'11 de gener, els alumnes de Mollet i Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) que estudien en aquest centre tindran connexió directe. El departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) de la Generalitat engegarà una línia d'autobús que connectarà aquests tres espais. El director general de Transport Terrestre del DPTOP, Manel Villalante, espera que "entre un 10 i un 15 per cent dels alumnes d'aquesta zona, calculem que uns 600, així com els treballadors del centre, utilitzin aquest servei en el primer any de funcionament de la línia".

La creació d'aquesta línia sorgeix del Pla de Transport de Viatgers de Catalunya que establia crear una connexió entre els dos municipis i la UAB, tal i com havien reclamat els alcaldes, mentre la línia ferroviària de Mollet-El Papiol no es posa en marxa per a viatgers. L'autobús realitzarà dues circulacions per sentit i dia -de dilluns a divendres i durant el període lectiu-, i els ajuntaments ja s'han compromès a fer difusió d'aquest servei. El projecte tindrà un cost de 40.000 euros, assumit íntegrament per la Generalitat. El servei el gestionarà l'empresa Ferrocarriles y Transportes SA, del Grup Sagalés.

A Granollers ja funciona una línia d'autobús similar que uneix la ciutat amb la UAB. Una  línia que va tenir el curs passat (2008-2009) una mitjana de 46 passatgers al dia. En total, en el seu segon any de funcionament la xifra d'usuaris va ser de 8.227, i l'octubre va aconseguir ser el mes amb més passatgers, 1.540, mentre que al juny -època d'exàmens- hi va haver la xifra més baixa, 386 usuaris. Amb aquests resultats, la línia va superar els registres del primer any amb un total de 7.328. Enguany, la línia afronta el tercer any amb dos viatges d'anada -a dos quarts de vuit del matí i a les dues del migdia- i un de tornada, a tres quarts de tres de la tarda.

El servei entre Sant Celoni i l'UAB va durar poc
Pel que fa al servei d'autobús privat entre Sant Celoni i altres pobles del Baix Montseny i l'UAB), que es va estrenar en fase de proves el passat mes de setembre, va haver d'anul·lar-se tres setmanes després de l'inici de curs per falta de passatgers. La manca d'usuaris encaria massa el bitllet. L'alternativa passa per la combinació del tren entre els municipis del Baix Montseny i Granollers i l'autobús que cobreix la línia des de la capital del Vallès Oriental fins a la UAB. Els ajuntaments van negociar per adaptar els horaris del tren a la línia d'autobús de l'empresa Sagalés que uneix Granollers amb l'UAB. En concret, s'ha modificat el lloc de sortida d'aquesta línia, que ha passat de la terminal d'autobusos de l'avinguda del Parc a la plaça Serrat i Bonastre, davant l'estació de Granollers-Centre.

El desplaçament en transport públic fins a la UAB des del Baix Montseny sempre ha estat un maldecap pels estudiants. L'única alternativa possible consistia a agafar el tren i anar fins a Montcada i Reixac per canviar de línia i tornar a agafar un tren que els portés fins a Bellaterra. Així es tarda dues hores per anar i dues més per tornar cap a casa.

Edicions locals