Veïns de Sant Celoni venen loteria per portar a judici la discoteca 4

Reclamen a l'Ajuntament que obligui al local a tancar a les tres, en lloc de les sis

Societat

Sant Celoni

Una associació de veïns del barri del Baix Montseny de Sant Celoni ven loteria de Nadal per recaptar diners i així poder pagar els honoraris d'un advocat que els representi contra la discoteca 4 de la població. Els veïns fa mesos que es queixen pels problemes que els representa tenir un local d'oci nocturn al costat de casa i malgrat haver interposat diverses denúncies i haver-se fet les queixes pertinents a les administracions -a principis d'any es van reunir amb l'Ajuntament-, creuen que la millor manera de tirar endavant les seves reclamacions en l'aspecte legal és amb l'experiència d'un advocat.

La discoteca 4 va obrir les seves portes, al número 24 del carrer Doctor Barri, l'any 1971. Al llarg dels seus gairebé 30 anys de vida, els veïns de la zona han hagut de conviure amb el xivarri que provoquen els clients que fan cua a la porta del local les nits del cap de setmana. Els veïns del barri del Baix Montseny es queixen, sobretot, del soroll -senten la música des de casa-, de l'ocupació dels guals per part dels usuaris de la discoteca, dels desperfectes en els cotxes aparcats, que passen amb força freqüència, o de les vomitades i pixades al carrer, que són habituals els dissabtes i els diumenges al matí.

L'associació de veïns recorda que ja hi ha diversos informes de la Generalitat que han sancionat d'una manera o altra el local d'oci nocturn, però que tot i això la discoteca 4 continua funcionant. Per això creuen que un advocat podrà aconseguir molt més. Paral·lelament, els veïns esperen que el consistori es pronunciï sobre la seva petició que la discoteca redueixi l'horari d'obertura i tanqui en lloc de les sis del matí, a les tres de la matinada. La petició es va fer al febrer, quan mig centenar de veïns del barri es van reunir amb l'Ajuntament i els responsables dels Mossos d'Esquadra i la policia local per expressar el seu afartament per la situació.

Els veïns afirmen que la vigilància policial s'ha demostrat insuficient per resoldre el problema i reclamen altres mesures, com ara el trasllat de la discoteca, l'única que hi ha a Sant Celoni; un local d'oci nocturn -afegeixen- que ha quedat petit i supera sempre el seu aforament, un fet que admet el seu propietari. Xavier Alfaras, soci i administrador de la discoteca, sap molt bé que, entre els seus clients, sovintegen els comportaments incívics i diu que fa tot el que pot, però que ha de ser la policia la que posi els mitjans. L'empresari assegura que si el consistori li ofereix un lloc allunyat del nucli urbà, no descarta el trasllat de la discoteca.

Edicions locals