Inaugurades les noves dependències de la policia local de Canovelles

A finals del 2010 el local de joves es traslladarà a l'actual casal de la gent gran

Societat

Canovelles

Canovelles va inaugurar aquest dimarts 1 de desembre les noves dependències de la policia local i els serveis socials. És un dels deu projectes ja finalitzats que s'han finançat aquest 2009 amb el Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL). El nou edifici, al carrer Pi, que ha tingut un cost de 138.000 euros, té cinc despatxos, una sala de reunions, dues cel·les, una sala de comandament, un despatx per a la unitat de la policia de proximitat, un despatx per al cap de la policia local i una sala de descans. A més, s'han instal·lat diverses càmeres de seguretat per tot l'edifici per garantir una major seguretat. El nou espai servirà per "atendre millor al públic", segons va destacar l'alcalde de Canovelles Josep Orive (PSC).

Orive, que va presidir l'acte d'aquest dimarts, va afegir que "a partir d'ara els detinguts no estaran al mateix lloc que les persones que venen a fer una consulta o posar una multa". Per la seva banda, Montserrat Coll, responsable del centre de serveis socials, va subratllar que amb el nou equipament hi haurà dos espais diferenciats: un pel treball intern i un altre per les entrevistes personals amb la gent que acudeixi al centre. Segons Coll, aquest canvi "donarà més confidencialitat a les persones que vinguin".

El nou edifici per a la policia local i els serveis socials, però, no estarà llest del tot fins a finals del proper 2010, quan s'hagi reformat la primera planta, l'actual local dels joves, que es convertirà en el Jutjat de Pau i en els vestuaris per a la policia local. L'obra significarà augmentar en 75 metres quadrats l'espai per a la comissaria, i en 40 metres quadrats les dependències dels serveis socials. La segona fase tindrà un cost aproximat d'uns 200.000 euros i també inclourà la reforma de la façana de l'edifici.

El local de joves canviarà la seva ubicació en aquesta segona fase del projecte i passarà a ocupar l'actual casal de la gent gran. Al seu torn, aquest es traslladarà al nou edifici ubicat a la zona de Can Palots. Amb aquest canvi d'ubicació, els joves de Canovelles passaran de tenir 175 metres quadrats a gaudir-ne 650; els avis del municipi passaran dels 650 metres quadrats actuals als 2.000.

Edicions locals