Disminueixen els delictes a Mollet

Baixen els robatoris respecte l'inici del 2009 i augmenta l'efectivitat policial

Societat

Mollet del Vallès

Mollet del Vallès és una ciutat més segura ara, a finals d'any, que a principis del 2009. O com a mínim això és el que diuen els indicadors relatius a la seguretat ciutadana al municipi. Els indicadors de delinqüència entre els mesos de juliol i novembre són satisfactoris en relació al primer semestre del 2009, ja que s'aprecia una davallada del nombre de fets delictius d'un 21 per cent. La principal responsable d'aquesta reducció és la disminució en el nombre de robatoris amb força, en totes les seves modalitats: en domicilis, establiments comercials i empreses, i a l'interior de vehicles.

El passat 20 de novembre es va reunir la Junta Local de Seguretat de Mollet, amb la participació de l'alcalde, Josep Monràs (PSC), el regidor de Seguretat, Josep Garzón, el cap de la policia local, Antonio Navarro, el cap de l'ABP de Mollet dels Mossos d’Esquadra, Jesús Requena i la delegada Territorial del Govern de la Generalitat, Carme Sanmiguel. Durant la reunió es van abordar els indicadors relatius a la seguretat ciutadana a la ciutat, el control i seguiment per part de la policia dels locals de pública concurrència, i el balanç de l'Ordenança de Convivència i Via Pública entre els mesos de juliol i octubre de 2009. Un seguit de dades, entre les quals destaca la reducció del nombre de fets delictius, que es van oficialitzar aquest dimecres 2 de novembre.

A més dels robatoris amb força, la mitjana mensual de robatoris amb violència també s'ha vist reduïda un 28,5 per cent en aquest segon semestre de l'any. Un altre indicador positiu és l'índex de resolució dels delictes, que augmenta. Segons va destacar el cap de l'ABP dels Mossos d’Esquadra de Mollet, aquest índex es troba per damunt del 50 per cent en els casos de robatori amb força en establiments comercials, fet que contribueix a la reducció d'aquest tipus de delictes a la ciutat, ja que sovint són perpetrats per persones reincidents. Segons l'alcalde de la ciutat, aquesta progressiva reducció dels fets delictius està estretament relacionada amb la bona feina de coordinació entre els Mossos i la policia local.

Més de 200 sancions per conductes incíviques
En relació al control i compliment de l'Ordenança de Convivència Ciutadana i de la Vía Pública, entre els mesos de juliol i novembre s'han obert un total de 61 expedients i s'han proposat per a sanció 100 persones per conductes incíviques. Per tant, en el que portem d'any a Mollet s'han obert un total de 130 expedients i s'han proposat per a sanció 211 persones. En aquest sentit, el regidor de seguretat ha destacat com a positiva l'aplicació de l'ordenança, i ha posat com a exemple que en els mesos d'estiu van disminuir el nombre d'expedients oberts per molèsties als veïns.

Pel que fa al control d'establiments de concurrència pública, la policia local ha aixecat quatre actes per incompliment de l'horari de tancament i per causar molèsties als veïns, i una acta per desenvolupar l'activitat sense llicència municipal.

Edicions locals