Sant Celoni torna a tenir cinema quatre anys després

Coperfil Group estrena cinc sales al flamant centre comercial Altrium Montseny

Societat

Sant Celoni

Gairebé quatre anys després que el Mundial de Sant Celoni empaquetés el projector, per la falta de públic i les pèrdues continuades, la capital del Baix Montseny torna a tenir cinema. Això sí, allunyat del nucli urbà. Coperfil Group obre aquest divendres 4 de desembre cinc sales situades al centre comercial Altrium Montseny, que la companyia va començar a construir ara fa sis anys. La promotora de la iniciativa ha invertit 5 milions d'euros en la construcció dels cines. La inversió per al conjunt del projecte ascendeix a 30 milions. Les sales d'exhibició seran explotades per Ocine, la mateixa companyia que explota les de Granollers.

Les sales de cinema formen part de la segona fase d'obertura del centre comercial Altrium Montseny, que va arrencar ara fa un any amb la posada en funcionament d'un supermercat i que es completarà amb l'obertura de locals de restauració i de serveis. La inauguració dels cines satisfà les demandes històriques de la població de Sant Celoni i dels habitants de la zona, tot i que aquests reclamaven un cinema molt més cèntric i de perfil menys comercial.

Sigui com sigui, el nou centre comercial donarà servei als 90.000 habitants de l'àrea del Baix Montseny, que actualment han de desplaçar-se fins a Granollers o Mataró si volen gaudir de propostes comercials i d'oci d'aquest tipus. Amb l'objectiu de satisfer aquesta demanda, Coperfil Group -propietat del constructor celoní Vicenç Roig- va iniciar el 2006 la construcció d'un complex lúdic-comercial de 12.500 metres quadrats de locals comercials que, segons la promotora, serviran per "complementar l'oferta comercial i d'oci existent a la població, promovent la diversificació de les compres". El nou centre comercial s'adapta a les necessitats de la zona contribuint a la mobilitat urbana amb una àmplia àrea d'aparcament de 400 places gratuïtes.

Creació de nous llocs de treball
El centre comercial proporcionarà 200 llocs de treball directe, una vegada estigui a ple rendiment. Actualment, 7.000 persones del Baix Montseny es troben a l'atur. A més, Altrium Montseny destaca per ser un espai sostenible i respectuós amb l'entorn: tant el seu disseny com la utilització dels materials de construcció fan que sigui un centre totalment innovador en aquest sentit. Per minimitzar l'impacte mediambiental, la gestió energètica del centre es farà de manera centralitzada i la producció d'energia provindrà principalment de fonts renovables, en concret d'una marquesina fotovoltaica de 2.000 metres quadrats i una planta de cogeneració.

Segons el responsable de patrimoni del grup Coperfil, Ramón Mullerat, "hem construït un edifici que serà un referent i un símbol del progrés del Baix Montseny durant els propers 30 anys".

Edicions locals