Concentració per reivindicar l'edifici definitiu del CEIP els Quatre Vents

L'institut Pla Marcell de Cardedeu no tindrà un grup de batixillerat el curs vinent

Societat

Canovelles, Cardedeu

Uns cinquanta pares i mares d'alumnes de l'escola els Quatre Vents, de Canovelles, van concentrar-se aquest dijous 3 de desembre a la porta del centre per reivindicar la construcció de l'edifici definitiu. Els familiars dels escolars, que van tallar durant uns minuts el carrer Indústria, portaven una pancarta on es podia llegir "Volem més equipaments". L'Ampa del CEIP els Quatre Vents reclama a l'Ajuntament de Canovelles una nova escola, i mentre aquesta no arribi diverses millores en les instal·lacions actuals: que s'ampliïn els mòduls per tenir més espais polivalents i que es pavimenti la vorera on hi ha l'accés principal del centre, entre altres.

Per la seva banda, l'alcalde de Canovelles, Josep Orive (PSC), explica que per construir el nou centre el departament d'Educació va demanar a l'Ajuntament la cessió lliure i gratuïta d'uns 7.000 metres quadrats, "dels que Canovelles no disposa" Per això es va iniciar un procés de modificació puntual del Pla Urbanístic General del municipi, al qual hi estan intervenint uns vint departaments i organismes de les administracions públiques, per aconseguir la propietat del terreny on s'haurà d'edificar definitivament l'escola els Quatre Vents.

L'Ajuntament ja ha fet l'aprovació inicial i la provisional d'aquesta modificació urbanística i està pendent de la seva aprovació definitiva per part del departament de Política Territorial i Obres Públiques, la qual cosa està prevista pel proper mes de gener. Immediatament a la seva aprovació l'ajuntament procedirà, mitjançant un acord de plenari, a la cessió dels terrenys al departament d'Educació, que serà l'encarregat de construir l'edifici definitiu de l'escola. Tot plegat durarà uns dos anys. "Tots som partícips del desig de tenir, quant més aviat millor, l'escola acabada", sentencia Orive, que es mostra obert a atendre les petites millores de l'actual centre que reclamen els pares.

L'institut Pla Marcell no tindrà batxillerat
També aquesta setmana s'ha sabut que el departament d'Educació no pensa crear cap grup de batxillerat l'any vinent a l'institut de Cardedeu Pla de Marcell, que ara acull alumnes fins a quart d'ESO. L'equip directiu del centre i l'AMPA reclamen a la Generalitat que mantingui el creixement previst i no obligui als alumnes de quart a canviar de centre per continuar estudiant. Educació basa la seva decisió en l'aturada del creixement demogràfic de Cardedeu, que fa que en els propers cursos no sigui necessari ampliar les places de batxillerat.

Edicions locals