El restaurant Robert de Nola de Caldes rep el distintiu Mestre en gai menjar

Uns 200 comensals a la Mostra Gastronòmica de Santa Eulàlia de Ronçana

Societat

Caldes de Montbui, Santa Eulàlia de Ronçana

El restaurant Robert de Nola, de Caldes de Montbui, va rebre aquest divendres 4 de desembre el distintiu Mestre en gai menjar que atorga la Confraria Gastronòmica Costa Daurada per l'originalitat dels seus plats, la recuperació històrica que aquests ofereixen i la relació qualitat preu de l'establiment. L'acte d'entrega de la distinció, que va tenir lloc al restaurant EVO -projecte gastronòmic del celoní Santi Santamaria que ja té una estrella Michelin- va comptar amb la presència del propietari del Robert de Nola, Josep Riu, el cuiner de l'establiment, Albert Planellas, i el regidor de Cultura i Patrimoni de l'Ajuntament de Caldes, Josep Gaspar.

La Confraria Gastronòmica Costa Daurada realitza anualment onze sortides gastronòmiques a diferents restaurants. Habitualment acompanyen els àpats amb alguna activitat culinària: en el cas de la visita al restaurant Robert de Nola es va explicar la producció d'ous de cargol per part del productor calderí Joan Trobalón. Els ous de cargol van formar part del menú que va oferir el restaurant de Caldes de Montbui, que des dels seus inicis, i des del passeig del Remei, ha treballat amb els productes de la terra, combinant-los amb la innovació.

D'altra banda, unes 200 persones van gaudir aquest dissabte 5 de desembre de la cinquantena Mostra Gastronòmica de Santa Eulàlia. Amanida de formatges i fruits secs, pebrots farcits amb brandada de mató i salsa de iogurt, carpaccio ibèric, matrimonis Can Farell i flam de mató. Aquest és el menú, acompanyat d'un merlot del Bruguer, que van elaborar els restaurants Can Mestret, La Mama, Paradís Park i Can Farell amb la base dels derivats làctics de la Granja el Prat, el productor artesà protagonista del certamen culinari d'aquest any. La sala gran de la Fàbrica va reunir uns 50 comensals més que en la passada edició.

Edicions locals