Vallès Oriental Decideix es dóna a conèixer

Els set municipis de la comarca que celebren una consulta el 13-D es preparen

Política

Cardedeu, Sant Celoni, Sant Pere de Vilamajor, Sant Antoni de Vilamajor

El Vallès Oriental té gairebé 400.000 habitants. D'aquests, 55.440 podran pronunciar-se sobre la independència de Catalunya el proper 13 de desembre gràcies a les consultes populars que organitzaran set municipis de la comarca: Cardedeu, les Franqueses, Sant Celoni, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Esteve de Palautordera, Sant Pere de Vilamajor i Santa Eulàlia de Ronçana. Amb l'objectiu de contribuir a la bona marxa de tots aquests referèndums, i els que s'hi afegiran els primers mesos del 2010, s'ha creat Vallès Oriental Decideix, que es presentarà en societat aquest dimarts 8 de desembre a Vil·la Paquita de Cardedeu.

En la roda de premsa de presentació hi seran les set plataformes de la comarca que organitzen una consulta aquest 13-D, però també hi hauran persones d'altres plataformes del Vallès Oriental que organitzaran la consulta o bé el 28 de febrer o bé el 25 d'abril, com ara Caldes de Montbui, Santa Maria de Palautordera, la Garriga o Sant Feliu de Codines. La posada en marxa de Vallès Oriental Decideix s'ha fet durant els darrers dies i pretén agrupar voluntaris que desitgin "col·laborar, contribuir a la comunicació i fomentar l'aprenentatge del procés de les consultes".

Vallès Oriental Decideix es presentarà en el marc d'un acte organitzat per la plataforma Cardedeu Decideix, que ha organitzar un cara a cara entre el director de Barça TV i exdirector del diari Avui, Vicent Sanchis, i l'exparlamentaria del PP català, Montserrat Nebrera. El títol de la disputa verbal: Independència? Si/No. Moderarà el debat el diputat d'ERC i membre de la Coordinadora per la consulta sobre la independència, Uriel Beltran. Abans i després del debat, tot aquell que estigui empadronat a Cardedeu i tingui més de 16 anys podrà votar anticipadament.

Els municipis promocionen la consulta
Quan falten cinc dies per al 13-D, la plataforma organitzadora de la consulta sobre la independència a Sant Celoni i la Batllòria ha editat un tríptic informatiu que, sota el missatge El 13 de desembre, vota, dóna respostes a totes les preguntes "que segurament us esteu fent sobre aquesta jornada". És a dir, horari de la votació, lloc de la votació o edat mínima per votar, entre moltes altres qüestions.

També la plataforma Sant Pere de Vilamajor Decideix celebra actes previs a la consulta. Aquest dissabte 6 de desembre al barri de les Faldes del Montseny la plataforma va aplegar una setantena de persones que van escoltar diferents punts de vista entorn el debat sobre la independència de Catalunya. Una vintena de persones ja van poder votar en l'oficina de vot anticipat que es va instal·lar en el mateix local social de les Faldes.

Locals municipals per col·locar les urnes
Per cert, que els ajuntaments de Sant Pere i Sant Antoni de Vilamajor tenen previst cedir locals municipals als organitzadors de les consultes. Això sí, les plataformes tenen plans alternatius per si la justícia -com ja va passar a Arenys de Munt- impedeix als consistoris cedir els locals. El local que cedeix l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor, i que ja apareix als cartells de la consulta, és el Patronat.

Edicions locals