La remodelada Carretera de Granollers s'il·lumina per Nadal

La pista de gel de la plaça Barangé obre amb èxit els seus 600 metres quadrats

Societat

Granollers

El Nadal ha arribat a la comarca, que com cada any ha aprofitat per il·luminar carrers, places i rotondes, amb més o menys encert. A Granollers la campanya nadalenca s'ha trobat amb un centre remodelat, i això es tradueix en imatges inèdites. És el cas del carrer Anselm Clavé: en el tram que va de la plaça de la Corona a la Fonda Europa ja només hi transiten persones, que des del passat divendres gaudeixen de la il·luminació nadalenca que es mantindrà fins al 6 de gener. La il·luminació especial de les festes acompanya cinc sectors comercials de Granollers: Del Rec al Roc, Gran Centre, Comerç de Dalt, Ramassar Nord i Congost.

Precisament, l'inici del recorregut dels Reis d'Orient per Granollers tindrà lloc a un dels espais públics que s'han remodelat durant aquest any: la plaça de Jacint Verdaguer. Puntuals a la seva cita, el dilluns 5 de gener a les cinc de la tarda, Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a la ciutat i la Coral Art-9 els donarà la benvinguda amb una cantada de nadales. La cavalcada iniciarà el seu recorregut per la ciutat passant pels carrers Joan Prim, Ramon Llull, Rafael Casanova, Torras i Bages, plaça de la Constitució, Roger de Flor, Lluís Companys, Camp de les Moreres, Magallanes, Francesc Macià, Alfons IV, plaça de la Corona i Anselm Clavé. Amb motiu de les obres de peatonalització del centre històric, els Reis d'Orient baixaran de les carrosses davant del Museu de Granollers i continuaran el recorregut a peu pels carrers de Sant Roc i plaça de la Porxada, on finalitzarà el recorregut i començarà la recepció.

La pista de gel s'omple de patinadors
Aquest Nadal Granollers torna a tenir pista de gel, que va obrir aquest dissabte 5 de desembre al matí a la plaça Barangé, i que ha augmentat el seu espai: ha passat dels 450 metres quadrats de l'any passat als 600 d'aquest any. La pista també ha estrenat disseny, ja que es pot patinar al voltant dels elements artístics que hi ha a la plaça. Aquest any també té les tanques transparents que ja es van col·locar el Nadal passat, i el servei de bar i cabines de lavabos. L'horari d'obertura és de les deu del matí a les deu del vespre, excepte els dies 25 i 26 de desembre i 1 de gener, que tancarà al migdia. El preu d'una hora de patinatge és de 5 euros. La pista, que acollirà diverses activitats, estarà oberta fins al 10 de gener.

L'Ajuntament recupera el pessebre del 1997
I en època de crisi, el Nadal no podia ser una excepció, i l'Ajuntament de Granollers recicla tant la imatge de la programació com el pessebre que s'exposa a l'entrada del consistori. S'ha recuperat un pessebre del 1997, fet pel taller Sarandaca, i que reprodueix l'edifici modernista de l'Hospital de Granollers. A més, les activitats de Nadal a la ciutat inclouen diversos tallers que es realitzaran a La Troca; els més petits tindran el Parc Infantil de Nadal (PIN) al Palau d'Esports; i la Jove Big Band de Granollers proposa per quart any consecutiu el Jazzoguina, un viatge per la infància, el dissabte 19 de desembre dos quarts de nou del vespre, al Teatre Auditori de Granollers.

Edicions locals