La plantilla de LGL fa vaga contra el tancament de la fàbrica de Parets

Els 73 treballadors de la planta anuncien set dies de mobilitzacions aquest mes

Economia

Parets del Vallès

Els treballadors de la planta que LGL té a Parets del Vallès, propietat de la multinacional nord-americana Lennox International, han anunciat un calendari de mobilitzacions en protesta pel tancament de la fàbrica, dedicada al muntatge de sistemes frigorífics i industrials, i integrada a la divisió de refrigeració Heatcraf. La clausura significaria l'acomiadament de 73 persones. La direcció de l'empresa, que va anunciar el tancament el passat dijous 26 de novembre, assegura que té pèrdues, però el comitè d'empresa denuncia que això no és cert. Les primeres trobades entre treballadors i direcció han acabat sense apropaments en les postures, i per això la plantilla ha decidit fer vaga.

Les mobilitzacions contra el més que probable tancament començaran aquest proper divendres i s'allargaran durant diverses jornades abans de les vacances de Nadal, segons han avançat els sindicats UGT i CCOO. La convocatòria de vaga s'ha fet per als dies 11, 15, 16, 17, 18, 21 i 22 de desembre. A més, els treballadors tenen previst viatjar aquest divendres fins a Genars (França), on hi ha la matriu europea de la multinacional, per fer pública la seva protesta davant del president europeu que ha pres la decisió de tancar la fàbrica de Parets.

Les reunions per tractar sobre el tancament de l'empresa van començar aquest dimecres i, segons subratlla un comunicat d'UGT, la direcció no hi va presentar "cap documentació oficial que acrediti les pèrdues" que la multinacional argumenta que motiven el tancament. Segons el comitè d'empresa, LGL hauria obtingut beneficis en els últims cinc exercicis, i denuncien que tot plegat es una maniobra per fer una deslocalització i abaratir la producció. La secció sindical d'UGT assenyala que "en cas que l'empresa acabi presentant informació que acrediti les pèrdues, existeixen moltes altres fórmules no traumàtiques abans que no pas els acomiadaments". La propera trobada amb la direcció està convocada per al 14 de desembre.

Edicions locals