Als veïns de la Garriga no els convenç el trasllat de l'estació de tren al carrer Guifré

Argumenten que la nova parada quedaria massa lluny del centre del municipi

Societat

la Garriga

El ministeri de Foment proposa dues opcions per portar a terme el projecte de desdoblament de la via del tren al seu pas per la Garriga: millorar l'actual estació i construir un pàrquing per a trens al sud del bosc del Malhivern i un lloc per avançar i estacionar al bosc de Ferrans, amb el brutal impacte visual i acústic que això comportaria; o bé traslladar l'estació a la zona del carrer de Guifré, i allà fer-hi també el pàrquing per a trens, la zona d'avançament i un aparcament per a cent cotxes. Les dues propostes es van discutir el dijous 3 de novembre a la nit al Patronat, i gairebé tots els presents es van decantar per no moure l'estació, perquè la nova ubicació quedaria massa lluny del centre.

La principal raó per oposar-se a aixecar una nova estació al carrer Guifré, en una zona de camps (veure mapa adjunt), és l'allunyament de l'estació del nucli urbà de la Garriga, però els aproximadament 180 presents a la trobada de dijous també es van oposar al trasllat perquè aquest es traduiria en un important increment de trànsit al Passeig, elevaria la necessitat d'aparcament a la zona -precisament per aquesta llunyania- i l'impacte visual i acústic també seria important.

Foment va fer la proposta del trasllat de l'estació després que l'Ajuntament del municipi presentés al·legacions a l'estudi que contempla només la primera possibilitat: la construcció d'un pàrquing per a trens al sud del bosc del Malhivern, la reforma de l'estació actual i la construcció d'un lloc per avançar i estacionar al bosc de Ferrans. Una primera proposta que va generar queixes entre els veïns del barri de Dalt. El desdoblament de la via de tren al tram de la Garriga té un pressupost general de 785 milions d'euros i un termini d'execució de principi de 2012 al final de 2015.

En la trobada de dijous el consistori va subratllar que la decisió no està presa, és a dir, que les dues opcions continuen sobre la taula, i va convidar els veïns a opinar per escrit a través d'una butlleta que es va repartir a la sessió informativa. Els veïns també van poder omplir-la aquest dissabte 5 de novembre al mercat setmanal. A més, a l'Ajuntament hi ha una urna instal·lada permanentment. Es recolliran les opinions, i aquestes influiran sobre la decisió del consistori, però el resultat de la consulta no serà vinculant.

Edicions locals