Baixa el preu del lloguer a Granollers

El metre quadrat es paga a 8,89 euros, per sota de ciutats com Mollet del Vallès

Economia

Granollers, Mollet del Vallès

El descens sostingut dels preus dels habitatges a Catalunya, tant els dels pisos nous com els de segona mà, continua, però es modera, segons apunten diversos estudis, com ara el realitzat recentment per la revista Barcelona Economia. També han baixat els lloguers a gairebé tot el país. I Granollers és un dels municipis que ha experimentat un dels majors descensos en el preu del lloguer en l'últim any, segons destaca el baròmetre del sector que l'IESE elabora per al portal immobiliari Fotocasa.es. El preu per metre quadrat dels habitatges de lloguer a la ciutat és un 11,9 per cent més baix que ara fa un any, segons les dades del mes de desembre.

El descens mitjà experimentat a Catalunya és del 8 per cent, gairebé quatre punts per sota de la caiguda registrada a la capital del Vallès Oriental, que té un dels preus més baixos entre els municipis que analitza l'estudi: 8,79 euros per metre quadrat. Només poblacions de fora de l'àrea metropolitana, com ara Manresa, presenten preus inferiors als de la capital vallesana. El preu mitjà a Catalunya és de 10,36 euros per metre quadrat. Una mitjana força alta que ve marcada per l'elevat valor dels habitatges de Barcelona, Sitges o Sant Cugat, tots per sobre dels 11,50 euros per metre quadrat. Pel que fa a Mollet del Vallès, el preu del lloguer per metre quadrat és de 11,5 euros, sensiblement més alt que el registrat a l'octubre. És a dir, que llogar un habitatge a Mollet costa 2,71 euros per metre quadrat més que a Granollers.

Pel que fa als habitatges de compra, en l'últim any, els preus, tant a Catalunya com a l'Estat, s'han reduït un 10,9 per cent. Si la comparativa s'estableix en les dues principals poblacions del Vallès Oriental, Granollers i Mollet, aquests creixements són encara superiors. A la capital del Vallès Oriental el preu dels habitatges de nova construcció acumulava, el passat mes de setembre, un descens del 13,2 per cent, respecte al mateix mes de l'any passat. A la ciutat, els nous habitatges tenen valors mitjans de 2.839 euros per metre quadrat.

A Mollet, el descens també és superior a les mitjanes catalana i espanyola. En un any, el valor del metre quadrat dels habitatges de nova construcció s'ha reduït un 11,4 per cent. És una reducció inferior a l'experimentada a Granollers, que deixa el valor dels pisos a Mollet en una xifra molt superior a la de la capital vallesana. Cada metre quadrat d'un habitatge nou a Mollet té un cost de 2.822 euros.

Edicions locals