La Llagosta aprova un pla de sanejament financer per al període 2009-2012

L'Ajuntament, amb els vots en contra de l'oposició, demanarà un préstec d'1 milió

Política

La Llagosta

El ple de l'Ajuntament de la Llagosta va aprovar aquest divendres 4 de desembre, durant la celebració d'un ple extraordinari, un pla de sanejament de les finances municipals per al període 2009-2012. El pla va ser aprovat amb els vots a favor del grup municipal socialista -que governa amb majoria al consistori- i els vots en contra d'ICV, Ciutadans Progressistes per la Llagosta i el PP. Els dos regidors de CiU no van assistir al ple en senyal de protesta. L'equip de govern opta per aquest pla després de tancar l'exercici de 2008 amb un dèficit de 309.000 euros, i sabent que aquest 2009 també s'acabarà amb números negatius.

L'equip de govern municipal ha optat per un pla de sanejament "perquè permet reconduir la situació econòmica de l'Ajuntament en un període més llarg i és l'opció que menys repercuteix en les taxes i impostos municipals". El pla de sanejament ha estat redactat per la Diputació de Barcelona i preveu una reducció de la despesa corrent per al 2010 del 10 per cent i per als anys 2011 i 2012, del 3 per cent. També estableix que les ordenances fiscals es puguin mantenir amb increments similars als aprovats aquest any, sempre hi quan no hi hagi una variació important dels ingressos. La Diputació remarca que l'Ajuntament ha de tenir en compte que, a causa de la crisi, es reduiran les aportacions econòmiques procedents de l'Estat.

Una altra de les mesures que haurà de prendre el consistori és la sol·licitud d'un préstec d'un milió d'euros per fer front a les despeses que han portat a l'actual situació econòmica municipal. Així, l'Ajuntament també va aprovar la concertació d'un crèdit amb la Diputació de Barcelona de mig milió d'euros. L'altra mig milió o bé es demanarà a la Diputació o bé sortirà d'un préstec amb alguna entitat financera. Aquest punt també es va aprovar amb el vot favorable del PSC i l'oposició de la resta de grups municipals.

El darrer punt de l'ordre del dia va ser una modificació pressupostària per poder fer front a diverses despeses municipals. La modificació també va ser aprovada amb els vots a favor de l'equip de govern i en contra dels grups de l'oposició.

Edicions locals