Suposada campanya a favor del 'no' a la consulta popular de Cardedeu

Apareixen penjats alguns cartells amb les cares de Franco, Zapatero i Rajoy

Política

Cardedeu

Cardedeu és un dels set municipis del Vallès Oriental que aquest diumenge 13 de desembre acollirà una consulta per la independència de Catalunya. Qualsevol ciutadà de més de 16 anys empadronat al municipi podrà votar 'sí', 'no' o en blanc a la pregunta: "Està d'acord que Catalunya esdevingui un  estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la UE?" Doncs bé, un grup que s'autoanomena Cardedeu por el no ha penjat uns quants cartells pels carrers del municipi, amb les cares de Francisco Franco, Mariano Rajoy i José Luis Rodríguez Zapatero, demanant als ciutadans que votin 'no' al referèndum sobiranista.

El grup ni dóna la cara, ni raona la seva demanda, ni explica el per què dels tres personatges escollits per il·lustrat els cartells de la suposada campanya pel 'no'. Es limita a apuntar, en castellà, que "simplement som uns ciutadans de Cardedeu que demanem legítimament el vot pel no". Els cartells d'aquesta suposada campanya a favor del 'no' -perquè ben bé podria ser una maniobra per animar la gent a votar a favor de la independència de Catalunya, sobretot si tenim en compte les cares que apareixen als cartells- utilitzen els colors de la bandera espanyola, el vermell i el groc, i s'han penjat en alguns carrers del municipi. Campanyes dubtoses a banda, divendres al Centre Cultural de Cardedeu hi haurà un acte unitari i, per tant, difícil de veure, a favor del 'sí', convocat per CiU, ERC, CUP i Reagrupament.

Ja es pot exercir el vot anticipat
A més, tots els ciutadans del municipi han rebut aquests dies a la bústia de casa seva un tríptic informatiu de Cardedeu Decideix i butlletes de votacions. Diversos voluntaris de totes les edats van introduir en 6.500 sobres uns tríptics que expliquen, entre moltes altres coses, que tot aquell ciutadà que no pugui votar el mateix dia 13, ho pot fer fins dissabte, de dos quarts de sis de la tarda fins a les nou del vespre, al local de Cardedeu Decideix, situat a la plaça Marc Viader.

Pel que fa a la resta de municipis que celebren la consulta el 13-D, el vot anticipat -substitut del vot per correu- es podrà exercir a les Franqueses fins al dissabte 12 al local de les Franqueses Decideix, a la plaça Gaudí, al capdavall del passeig dels Til·lers, de dos quarts de cinc de la tarda a les vuit del vespre. A Sant Esteve de Palautordera també es pot votar tots els dies al local de la plataforma impulsora de la consulta. A Sant Pere de Vilamajor es podrà votar el dia 12 al mercat de Sant Pere, de deu del matí a dues de la tarda. A Sant Antoni de Vilamajor es pot votar aquest dijous 10 de desembre de quatre de la tarda a nou de la nit al local de campanya, al número 2 d'Alfons I.

A Santa Eulàlia de Ronçana es podrà votar el divendres al davant de l'Institut d’Ensenyament Secundari de la Vall del Tenes, de les dues a les tres de la tarda, i a la sortida de la Fàbrica, de tres quarts de set a les vuit de la tarda; i el dissabte dia 12 de desembre, a la fira d'Entitats, de dotze del migdia a dues de la tarda. A Sant Celoni no es pot votar anticipadament. 

Edicions locals