Els professors europeus dels Manel visiten Granollers

Òscar Molina i l'OCG presenten diumenge 'La història de Babar' al Teatre Auditori

Cultura

Granollers

El grup barceloní Manel ja no és un desconegut a Catalunya. Al 2008 va entrar amb força al mercat musical i a hores d'ara continua sense afluixar el ritme. Tal com es pot comprovar amb els resultats del seu primer disc, Els millors professors europeus, la seva curta experiència no ha estat impediment per aconseguir un èxit aclaparador. Aquest divendres a les nou del vespre els Manel estaran al Teatre Auditori de Granollers per demostrar, a 16 euros l'entrada, que el seu èxit no és fruit de la casualitat. El quartet barceloní interpretarà els seus temes a mig camí entre el folk i el pop, i que parlen de dones estrangeres, avis de bigoti llarg o professors que llueixen nusos de corbata.

Els Manel interpretaran els peculiars temes del seu primer disc, en el qual han inclòs cinc peces que ja formaven part de la maqueta inicial. Manel no es posa límits en la paleta d'instruments -ukeleles, trombons, violins, bases electròniques, flautes, xiulets, banjos...-, així que el resultat acaba sent una mescla de rigor, alegria, llum, lleugeresa, tradició i novetat. Una mescla d'elements que, en un principi, resulten singulars, però per la mateixa raó es converteixen en una proposta única i imprescindible.

La dels Manel no és la única proposta musical que llança aquest cap de setmana el Teatre Auditori. L'Orquestra de Cambra de Granollers (OCG), juntament amb l'actor i director de la ciutat Òscar Molina, porten a escena el diumenge a les sis de la tarda La història de Babar. "A la selva ha nascut un elefant petit. Es diu Babar..." Així comença una de les narracions que ha captivat a generacions senceres durant dècades. Escrit per Jean de Brunhoff, amb música de Francis Poulenc, és un conte de referència per a moltes generacions. Les aventures del petit elefant, la mort de la seva mare a mans del caçador, el descobriment de la ciutat i la coronació de Babar com a rei dels elefants formen part dels records d'infantesa de molts.

Mitjançant la mirada d'Òscar Molina, que actua acompanyat de Gorka Llort, tot aquell que s'apropi a la sala gran del Teatre Auditori podrà gaudir d'una aventura plena d'acrobàcies, d'elements plàstics sorprenents i d'una atmosfera de fantasia que farà reviure la història de Babar. I, com no, amb la música de l'Orquestra de Cambra.

La història de Babar
Orquestra de Cambra de Granollers
Creació i direcció: Òscar Molina.
Durada aproximada: 45 minuts.
Diumenge 13 de desembre a les sis de la tarda a la sala gran del Teatre Auditori.

Edicions locals