L'ampliació del CAP Sant Miquel permetrà assistir 8.000 persones més l'any

La consellera Marina Geli inaugura la reforma del centre sanitari de Granollers

Societat

Granollers

El CAP Sant Miquel de Granollers, situat a l'avinguda Francesc Macià, ha doblat aquesta setmana tant la seva superfície com la seva atenció sanitària després de les obres d'ampliació del centre. S'ha passat de 1.108 metres quadrats i 14 consultes, a 1.968 metres quadrats i una àrea assistencial de 28 consultes. Amb aquesta ampliació el CAP granollerí podrà donar servei a unes 25.000 persones l'any, és a dir, 8.000 més que les que s'atenen actualment. Això permetrà, tal i com subratlla l'Ajuntament, assumir l'augment de població que s'ha donat a aquest sector de la ciutat, "apropant tots els serveis a la ciutadania".

Al CAP de Sant Miquel s'ofereixen els serveis de medicina familiar, atenció pediàtrica, infermeria, serveis socials i odontologia. La superfície ampliada és de 1.015 metres quadrats i ha comptat amb un pressupost de 1.855.358 euros, per l'obra i l'equipament. L'ampliació es va inaugurar aquest dimecres 9 de desembre, amb la presència al centre de la consellera de Salut, Marina Geli, que va subratllar els canvis que ha experimentat el CAP des que va obrir el 1995, i va lloar la tasca dels 38 professionals que hi treballen. L'alcalde de la ciutat, Josep Mayoral (PSC), va afegir que a Granollers encara queden reptes pendents en matèria sanitària, com ara la construcció d'un nou hospital als terrenys que ocupa la Policlínica.

Es constitueix el Govern Territorial de Salut del Vallès Oriental
La consellera també va presidir dimecres l'acte de constitució del Consell Rector del Govern Territorial de Salut del Vallès Oriental Sector Central, que té com a principal objectiu potenciar la participació del món local en la direcció i la gestió del sistema sanitari, creant un marc de col·laboració entre la Generalitat i els ens locals en matèria de planificació i prevenció de la salut. De fet, aquests consorcis donen veu als ajuntaments en la política nacional de salut, i per això tenen una composició equilibrada que garanteix la paritat en l’adopció de decisions entre els membres designats per les entitats locals i els designats pel departament de Salut.

Amb la creació d'aquest tipus de consorcis, el govern vol contribuir a la millora de la salut dels ciutadans del seu àmbit territorial. Les seves funcions bàsiques són l’ordenació i la coordinació dels recursos per garantir la millor prestació dels serveis sanitaris. El Govern Territorial de Salut del Vallès Oriental Sector Central comprèn una població de 242.676 habitants.

Edicions locals