Tot a punt per a les set primeres consultes

Més de 57.000 veïns de la comarca podran pronunciar-se sobre la independència

Política

Cardedeu, les Franqueses, Santa Eulàlia de Ronçana, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Pere de Vilamajor, Sant Antoni de Vilamajor

Tot a punt perquè aquest 13 de desembre set municipis del Vallès Oriental celebrin les primeres consultes sobre la independència de Catalunya. El 2010 se'n convocaran, com a mínim, onze més. La comarca té gairebé 400.000 habitants, i d'aquests, més de 57.000 podran exercir el dret a decidir aquest diumenge. S'habilitaran tretze col·legis electorals i més d'una vintena de meses a les Franqueses del Vallès, Sant Celoni, Cardedeu, Santa Eulàlia de Ronçana, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Pere de Vilamajor i Sant Esteve de Palautordera. Centenars de voluntaris treballaran pel correcte funcionament de la cita electoral. AraVallès t'ofereix totes les dades d'interès de la jornada: horaris, llocs de votació...

Pregunta: "Està d’acord que la nació catalana esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea?" A Sant Celoni la formulació de la pregunta no inclou la referència a la UE.
Respostes: Sí, no i vot en blanc.
Qui pot votar? Totes les persones empadronades a un dels municipis on es celebri la consulta popular i que en data 13 de desembre del 2009 tinguin 16 anys o més.
Acreditació: Original del Document Nacional d'Identitat, carnet de conduir, passaport o targeta de residència. Els estrangers empadronats sense permís de residència podran mostrar el passaport del país d'origen.
Com s'acredita les residencia dels electors? Si consta en el document identificador l'adreça al municipi, queda acreditada. Si hi consta una adreça en un altre municipi, l'elector haurà d'acreditar la seva residència exhibint a la mesa electoral un dels documents següents de data posterior a la del document identificador: certificat d'empadronament, targeta sanitària o declaració de renda.
Qui controla les eleccions? El procés electoral el verifica una junta electoral nacional i cada municipi té una junta electoral local. A més, hi ha observadors internacionals.

Les Franqueses del Vallès

Horari de votació: De 9 del matí a 8 del vespre.
Número de votants: 14.919 (Corró d'Avall: 6.694; Corró d'Amunt: 335; Llerona: 1.012; Marata: 158; Bellavista: 6.720*).
Lloc de votació: Corró d'Avall, al local electoral, al passeig dels Til·lers, cantonada amb carrer Sant Antoni; Corró d’Amunt, a la plaça de l'Església; Llerona, al Casal Parroquial; Marata, al casal del Centre Cultural).
Plataforma organitzadora:Les Franqueses del Vallès Decideix.
Suport Ajuntament? Sí, aprovat en l'últim ple de novembre amb els vots a favor de CiU, ERC-Verds i dues regidores dissidents del PSC.
Altres: El consistori estarà obert aquest diumenge perquè totes les persones que necessiten un certificat d'empadronament per poder votar puguin aconseguir-lo.

* A Bellavista no hi ha consulta per falta de recursos humans. Els seus veïns poden votar a Corró d'Avall, però els vots es comptaran a part. Per tant, els possibles votants de les Franqueses aquest diumenge són 8.199.

Sant Celoni i la Batllòria

Horari de votació:
De 9 del matí a 8 del vespre.
Número de votants: 14.047.
Lloc de votació: Hi ha habilitades quatre meses per a la recollida de vots on es podrà votar segons la inicial del primer cognom. Totes les meses estan ubicades a la plaça de la Vila, també en cas de pluja. A la Batllòria hi ha una única mesa a la plaça de l’Església, també en cas de pluja.
Plataforma organitzadora: Volem decidir.
Suport Ajuntament? Sí, aprovat en el ple municipal del 8 d’octubre amb els vots a favor de CiU i la CUP.
Altres: Aquest diumenge, a la plaça de la Vila i a la plaça de l'Església de la Batllòria, hi hauran actuacions d'entitats i grups.

Cardedeu


Horari de votació: De 9 del matí a 8 del vespre.
Número de votants: 13.470.
Lloc de votació: Hi ha habilitats tres col·legis electorals. Al centre: local de Cardedeu Decideix, a la plaça Marc Viader. A l'Estalvi: carrer Verge del Pilar, cantonada Dr. Klein (davant Biblioteca). Al Poble Sec: carretera de Dosrius, 55 (davant de la Farmàcia).
Plataforma organitzadora:Cardedeu Decideix.
Suport Ajuntament? Sí, aprovat en el ple municipal del 24 de setembre amb els vots a favor de CiU, ERC, ICV i la CUP.

Santa Eulàlia de Ronçana

Horari de votació: De 9 del matí a 8 del vespre.
Número de votants: 5.429.
Lloc de votació: Hi ha habilitades diverses meses al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica.
Plataforma organitzadora:Santa Eulàlia Decideix, per iniciativa de l'Empenta Ronçanenca per l'Autodeterminació.
Suport Ajuntament? Sí, aprovat en el ple municipal que es va fer el 26 de novembre amb els vots a favor d'ERC i CiU.

Sant Antoni de Vilamajor

Horari de votació: De 9 del matí a 8 del vespre.
Número de votants: 4.437.
Lloc de votació: Hi ha habilitades 4 meses al Patronat, avinguda de Catalunya número 4.
Plataforma organitzadora:Vilamajor Decideix.
Suport Ajuntament? Sí, aprovat en el ple municipal que es va fer el 14 d'octubre amb els vots a favor de CiU, ERC i AIV.

Sant Pere de Vilamajor

Horari de votació: De 9 del matí a 8 del vespre.
Número de votants: 3.258.
Lloc de votació: El col·legi electoral està ubicat a l'avinguda Sant Nonet número 9.
Plataforma organitzadora:Sant Pere de Vilamajor Decideix.
Suport Ajuntament? Sí, aprovat en el ple municipal que es va celebrar el 16 d'octubre amb els vots a favor de CiU, ERC i GISP.
Altres: Gran festa per a tots els públics durant tota la jornada a la carpa municipal, amb jocs infantils, fideuà popular...

Sant Esteve de Palautordera

Horari de votació: De 9 del matí a 8 del vespre.
Número de votants: 1.815.
Lloc de votació: En un local a la plaça Major.
Plataforma organitzadora: Sant Esteve Decideix.
Suport Ajuntament? Sí.

Edicions locals