Dos mil vots a les Franqueses i Santa Eulàlia de Ronçana

La participació arriba al 50% a Marata, però es queda en el 12% a Corró d'Avall

Política

les Franqueses, Santa Eulàlia de Ronçana

La jornada de votació encara la recta final al Vallès Oriental, i les xifres insinuen que la participació estarà per sobre del 20 per cent del cens. A la bona participació registrada a les cinc poblacions del Baix Montseny -Sant Celoni, Cardedeu, Sant Antoni i Sant Pere de Vilamajor i Sant Esteve de Palautordera- se li ha d'afegir la participació desigual a Santa Eulàlia de Ronçana i als quatre pobles que formen les Franqueses del Vallès. A Santa Eulàlia, a les sis de la tarda, havien votat un total de 828 persones de les 5.429 que ho poden fer. Això es tradueix en una participació del 15,25 per cent; per sota les registrades al Baix Montseny.

Pel que fa als quatre municipis de les Franqueses que celebren una consulta sobiranista -a Bellavista no hi ha referèndum per falta de recursos humans-, la  participació registrada fins a les sis de la tarda és desigual: a Marata ha votat un 49,3 del cens (77 persones s'han apropat a les urnes); a Corró d'Avall el 12,1 (814); a Corró d'Amunt el 17,6 (59); i a Llerona el 20,55 (208). En total, a les Franqueses han votat 1.158 persones, i ho poden fer 8.199. 

Els resultats definitius es començaran a conèixer a través d'AraVallès quan tanquin les meses que hi ha repartides per gairebé 170 municipis d'arreu de Catalunya. És a dir, a partir de les vuit del vespre.

Edicions locals