Mor als 53 anys l'alcalde de Fogars de Montclús, Jaume Cullell

Fill de Campins, ocupava el càrrec des del 1987 i feia anys que patia una malaltia

Política

Campins, Fogars de Montclús

L'alcalde de Fogars de Montclús des del 1987, Jaume Cullell Giró, va morir aquest diumenge 13 de desembre a causa d'una malaltia que patia des de feia anys. Restaurador -tenia un negoci d'hostaleria al municipi- i militant de Convergència, Cullell va ser batlle de Fogars de Montclús per CiU fins al 2003, quan es va presentar al capdavant d'una llista independent -Acció Municipal Democràtica- vinculada al PSC. Va aconseguir la majori absolta i va renovar el càrrec. En les últimes eleccions municipals, les del 2007, va aconseguir quatre regidories de les set que hi ha al poble, amb 136 vots dels 294 emesos.

L'alcalde de Fogars de Montclús, un petit municipi de500 habitants, situat en ple parc del Montseny, serà enterrat aquest dimarts en una cerimònia a la parròquia de Campins, municipi del qual era originari. Durant els mandats de Cullell, de 53 anys, s'han urbanitzat els carrers i les places dels nuclis de Mosqueroles i de la Costa de Montseny, i s'ha construït el pou per a l'abastiment d'aigua al nucli de la Costa, entre altres millores. Cullell era soci de la Societat de Caçadors de Fogars de Montclús i Campins, i membre de l'Associació de Defensa Forestal, de la qual n'era president. El seu pare, Josep Cullell i Abril, també fou alcalde de Campins (1965-1978).

La fins ara primera tinent d'alcalde i regidora de Benestar Social, Sanitat, Cultura i Desenvolupament Econòmic, María José Carbonell, ha assumit l'alcaldia en funcions. De moment, encara no s'ha fixat la data del ple que haurà d'escollir el nou alcalde. De fet, aquest dimarts s'havia de celebrar una sessió plenària que ha quedat anul·lada.

Edicions locals