Derbi invertirà tres milions anuals a Martorelles i mantindrà la plantilla

Els treballadors ratifiquen per unanimitat la proposta presentada per la direcció

Economia

Martorelles

La direcció de Derbi s'ha compromès a invertir uns tres milions d'euros anuals a la factoria de Martorelles i mantenir la plantilla, formada actualment per 250 treballadors. La filial del grup italià Piaggio també s'ha mostrat disposada a atreure nous productes a la planta catalana, que s'especialitzarà en la producció de models de 50 i 125 centímetres cúbics, segons expliquen fonts sindicals. Aquests compromisos semblen resoldre el conflicte engegat per la divisió de l'empresa catalana en tres societats i per l'ERO proposat per la direcció. I és que els treballadors van aprovar per unanimitat en una assemblea celebrada aquest dilluns 14 de desembre el pla industrial presentat per l'empresa.

Entre els compromisos de la companyia, que compten amb el suport dels sindicats CCOO, UGT i CGT, també hi ha la retirada de l'ERO temporal plantejat al novembre, encara que no descarta aplicar l'any vinent algun expedient de suspensió, compaginant-lo sempre amb mesures de flexibilitat interna, com ara la borsa d'hores. Direcció i representants laborals continuaran els contactes per determinar si són necessàries o no mesures d'adaptació de la plantilla a les circumstàncies productives. Qualsevol mesura laboral haurà de tenir la conformitat de la plantilla, apunten fonts sindicals.

Els moviments de la direcció aquests últims mesos havien creat molta incertesa a la plantilla de Martorelles, que ha parat la producció i s'ha manifestat en més d'una ocasió. I és que la reestructuració del grup passa per dividir Derbi en tres empreses diferents i deixar Martorelles com un centre productiu més del grup, al marge de les àrees d'oficines, disseny, tecnologia, màrqueting i innovació, que passaran a dependre directament de Piaggio. Això implica que Martorelles podrà produir motos de qualsevol de les marques de Piaggio, com Vespa, Aprilia, Scarabeo o Gilera, de la mateixa manera que les motos de Derbi es podran fabricar en qualsevol de les plantes de la multinacional a Itàlia, la Xina o l'Índia.

Edicions locals