La plantilla de LGL a Parets aparca les mobilitzacions per negociar amb la direcció

Una part de la logística de França es traslladarà a la planta de Derbi a Martorelles

Economia

Martorelles, Parets del Vallès

Els sindicats de la planta que LGL té a Parets del Vallès, propietat de la multinacional nord-americana Lennox International, han decidit aparcar les mobilitzacions que tenien previstes per aquest mes i esperar a la reunió amb la direcció prevista per aquest dimecres 16 de desembre. Els treballadors segueixen exigint un pla de viabilitat i que la multinacional es faci enrere en la decisió de tancar la planta vallesana, una mesura que deixaria 73 persones sense feina. L'empresa, per la seva banda, només preveu la clausura i ofereix 45 dies per any treballat amb un màxim de 42 mensualitats i un import màxim de 100.000 euros, a més d'un pla social.

Segons afirma el comitè d'empresa, la direcció de LGL  justifica el tancament amb l'argument que la planta no ofereix rendibilitat. Però segons els representants dels treballadors, LGL hauria obtingut beneficis en els últims cinc exercicis. Per això denuncien que tot plegat és una maniobra per fer una deslocalització i abaratir la producció. La secció sindical d'UGT assenyala que "en cas que l'empresa acabi presentant informació que acrediti les pèrdues, existeixen moltes altres fórmules no traumàtiques abans que no pas els acomiadaments".

El representants dels treballadors segueixen exigint un pla de viabilitat i que l'empresa faci marxa enrere en la decisió de tancar la planta de Parets. L'empresa, però, manté que no canviaran d'idea i ofereix 45 dies per any treballat amb un màxim de 42 mensualitats i un import màxim de 100.000 euros, a més d'un pla social. La reunió d'aquest dimecres serà clau.

CCOO valora positivament l'acord assolit a Derbi
Per la seva banda, CCOO valora "positivament" l'acord al qual han arribat direcció i comitè d'empresa de Martorelles, que assegura la continuïtat de la planta i dels treballadors. Segons l'acord, l'empresa es compromet a fer inversions anuals de tres milions d'euros per al desenvolupament tant dels productes actuals com de nous, i l'especialització de la fàbrica de Martorelles en la gamma de 50 i de 125 cc, tant per a productes de la marca Derbi com per a altres marques del grup. També es consolida i enforteix el centre de Martorelles en termes logístics, ja que una part de la logística de França es traslladarà a la planta catalana a partir de l'1 de gener. L'acord inclou, a més, un pla de prejubilacions per a 27 treballadors que tenen 57 anys o més.

Aquest acord suposa la retirada de l'ERO temporal presentat per Derbi i estableix 7 dies d'aturada per al que queda de 2009 i una borsa d'hores o mesures de flexibilitat pactada per al 2010. L'acord concreta la creació d'una comissió de seguiment, que es reunirà trimestralment per seguir l'evolució del pla i per decidir, en cas que fos necessari, quines mesures s'haurien d'aplicar: recol·locació dins el grup, prejubilacions i baixes incentivades voluntàries.

Edicions locals