La futura biblioteca central de Mollet portarà el nom de Jordi Solé Tura

L'edifici, el projecte del qual es redactarà el 2010, tindrà 5.000 metres quadrats

Política

Mollet del Vallès

La futura biblioteca central de Mollet del Vallès portarà el nom de Jordi Solé Tura, en record i homenatge al polític molletà que va morir el passat 4 de desembre al seu domicili de Barcelona, a l'edat de 79 anys. Solé Tura, que va rebre la creu de Sant Jordi l'any 2007, patia Alzheimer des del 2004. La biblioteca central s'ha de construir a la plaça de Miquel Martí i Pol, tot completant aquest nou espai urbà on ja s'hi està construint la nova comissaria de la policia local. Aquesta decisió respon a la voluntat del consistori de retre un homenatge al polític i molletà il·lustre. I és que Jordi Solé Tura, fill de Mollet, va ser reconegut amb la Medalla de la Ciutat l'any 1998.

Tura és recordat i reconegut per ser un dels pares de la Constitució espanyola, però en el camp de la cultura també va fer una gran tasca. Intel·lectual reconegut, gran amant de la cultura, traductor i autor de diversos estudis, Solé Tura va ser ministre de Cultura entre els anys 1991 i 1993, període en el qual es va remodelar la Biblioteca Nacional. Per tots aquests motius, l'Ajuntament de Mollet ha decidit que la futura biblioteca central de la ciutat porti el nom de l'històric del PSUC.

La futura biblioteca central de Mollet del Vallès es construirà a la plaça de Miquel Martí i Pol, tot completant un nou eix cívic i de serveis de la ciutat en el qual hi haurà també la nova comissaria de la policia local. Aquest nou equipament cultural exercirà la centralitat dels serveis bibliotecaris de la ciutat. Durant l'any 2010, es farà la redacció del projecte de la biblioteca central, que tindrà uns 5.000 metres quadrats.

Centre d'Estudis per la Democràcia Jordi Solé Tura
A més, en el proper ple municipal, que tindrà lloc el 21 de desembre, el govern municipal proposarà canviar el nom del Centre d'Estudis per la Democràcia per tal d'incloure el nom de Jordi Solé Tura, figura que va inspirar la creació l'any 2003 d'aquest centre municipal amb la finalitat fonamental d'aprofundir en els estudis i el coneixement sobre la democràcia i la figura de Solé Tura. Així, el centre passarà a dir-se Centre d'Estudis per la Democràcia Jordi Solé Tura.

Des de fa dos anys, el Centre d'Estudis per la Democràcia convoca el Premi Jordi Solé Tura, del qual se n'acaba de presentar la tercera convocatòria, amb el doble objectiu de retre homenatge a la figura del polític molletà i, al mateix temps, promoure la recerca dins dels àmbits del Dret Públic i la Ciència Política entre els joves investigadors universitaris.

Edicions locals