Granollers no serà la seu fiscal de la nova caixa catalana

Les caixes de Sabadell, Terrassa, Girona i Manlleu opten finalment per Barcelona

Economia

Granollers

La nova caixa catalana que naixerà de la fusió de Caixa Sabadell, Caixa Terrassa, Caixa Girona i Caixa Manlleu, tot i que mantindrà els actuals quatre quarters generals, necessita una nova seu fiscal. L'eterna rivalitat entre Sabadell i Terrassa, i la llunyania de Girona i Manlleu, obligaven a buscar un terreny neutral, que no desperti recels en cap dels quatre socis. I finalment la ciutat escollida és Barcelona, tot i les que més sonaven eren Granollers i Sant Cugat (Vallès Occidental). Les caixes han optat per la capital catalana per qüestions pràctiques, tot i que l'havien descartat d'entrada per mantenir el caràcter territorial que les caracteritza.

La nova seu estarà situada al número 9 de la plaça Catalunya, on ja hi ha una oficina d'una de les entitats. Les caixes de Sabadell, Terrassa, Girona i Manlleu van aprovar el passat dijous en els respectius consells d'administració les xifres definitives de la seva fusió, que preveu la sol·licitud d'una ajuda de 500 milions d'euros al Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB). Malgrat tot, la integració del que s'anomenarà jurídicament Caixa d'Estalvis Unió de Caixes de Girona, Manlleu, Sabadell i Terrassa s'ha complicat, ja que el consell de la caixa gironina va debatre l'operació en una reunió maratoniana de més de quatre hores. L'entitat gironina, de fet, ja va evitar la votació per aprovar o no la unió en el consell d'administració de la setmana passada, per mirar d'aconseguir més poder en els òrgans de govern de la nova entitat. Una pressió que va fer efecte, ja que finalment l'entitat gironina aconseguirà més quotes de poder en òrgans com ara el consell d'administració i la comissió de control de la futura caixa.

Els delegats de l'assemblea general, però, no patiran cap canvi, i Sabadell i Terrassa designaran el 35 per cent del total cadascuna, mentre que Girona nomenarà el 23 per cent i Manlleu el 7 per cent restant. En total, l'assemblea tindrà 160 delegats, dels quals un 40 per cent seran impositors, un 30 per cent membres de les entitats privades i fundacions, un 20 per cent en representació de les corporacions legals. La nova entitat sorgida de la fusió tindrà uns actius de 35.000 milions d'euros, uns dipòsits administrats amb 33.000 milions d'euros, i una inversió creditícia d'uns 28.000 milions d'euros.

Edicions locals