Les consultes sobiranistes opten a l'Home dels Nassos 2009

VOTV i el Museu de Granollers també estan nominats enguany al premi dels Blaus

Societat

Granollers

La comissió ciutadana organitzadora de consultes populars; la urbanització del centre de Granollers; la regidoria de Joventut de la ciutat; l'espai d'arts de Rocaumbert; el Museu de la capital del Vallès Oriental; Vallès Oriental Televisió (VOTV); les jornades de ciutats educadores; i Bertu Compañó, per l'espectacle Vidas melódicas estrenat amb la Fundació espanyola de la tartamudesa. Aquests són els vuit nominats al Premi de l'Home dels Nassos 2009, que des de fa cinc anys entrega la Colla dels Blaus de Granollers per 'recompensar' a totes aquelles institucions o persones que han fet alguna cosa que provoca que el ciutadà digui: quins nassos! -tant en positiu com en negatiu.

La Colla dels Blaus ha obert aquesta setmana la votació popular per a que tots els granollerins puguin triar l'Home dels Nassos 2009. Tothom qui vulgui participar en aquesta nova edició ja pot votar per correu electrònic a [email protected], dient el seu nom i telèfon i a qui voten; o bé, poden votar amb una butlleta que trobaran en les urnes instal·lades a l'entrada de l'Ajuntament, al bar de La Troca i al bar del Gra. Les votacions es tancaran el 28 de desembre a les dotze de la nit. Només es pot votar un cop, i entre tots els participants es sortejarà un ordinador portàtil. El veredicte i lliurament del Premi l'Home dels Nassos es farà en un acte obert a tota la ciutat a La Troca, el dia 30 de desembre a les vuit del vespre.

Els Blaus han nominat a Bertus Compañó per la repercusió que ha tingut com a teatre social i integrador l'espectacle Vidas melódicas; a la urbanització del centre de Granollers, perquè aporta nous espais per a la gent però alhora inclou elements polèmics, com ara les faroles de la Carretera; a la regidoria de joventut perquè amb unes "molt bones condicions potencials per impulsar projectes", com ara el Gra, ha optat per realitzar "polítiques conservadores", com ara la reducció de concerts al Gra per una queixa veïnal; i a la comissió ciutadana organitzadora de consultes populars per promoure "la democràcia directe i la cultura democràtica en un context de descrèdit de la democràcia representativa i la política en general";

També opten al Premi l'espai d'arts de Rocaumbert, per crear l'Escola de Circ Internacional amb Jango Edwards "en una ciutat amb una llarga i contrastada tradició alhora d'esdevenir un gran circ"; el Museu de Granollers, per haver-se convertit "en el primer museu que s'exposa ell mateix"; les jornades de ciutats educadores, "per pervertir el protocol festiu organitzant actuacions fora de lloc de la nostra festa i utilitzant-la com a element promotor de la ciutat"; i, finalment, VOTV, pel nou impuls i aposta que ha suposat per a la televisió local però que, alhora, ha provocat "certa desorientació generada pel caos en la graella de programació i la varietat qualitativa dels programes amb un desencís entre els televidents granollerins, acostumats a una televisió local més propera".

Edicions locals