La policia local de Cardedeu evita un suïcidi

Imputats dos joves pel robatori de tres jardineres de la plaça de Joan Alsina

Societat

Cardedeu

La policia local de Cardedeu va evitar el passat 11 de desembre un suïcidi. Els agents van rebre un avís a dos quarts d'una de la nit, informant que un jove de 23 anys es trobava en una teulada d'una casa del barri de Can Serra i amenaçava en llançar-se daltabaix. Traslladada una patrulla policial, un dels agents va iniciar un diàleg amb el jove i després d'uns moments d'incertesa aquest, guiat pel policia local, va accedir a abandonar les seves intencions inicials. Un cop a baix, el jove va ser atès per una ambulància i va ser traslladat a l'Hospital de Granollers. Es van fer càrrec de les gestions finals els Mossos d'Esquadra.

D'altra banda, la col·laboració ciutadana va permetre a la policia local de Cardedeu iniciar una investigació que ha acabat amb la imputació de dues persones residents al municipi acusades de robar tres jardineres de la via pública valorades en 450 euros. Es tracta de J.S.C., de 24 anys, i R.V.C., de 21, que van amagar les jardineres -que amb la terra i les plantes que hi havia dins pesaven uns 100 quilos- a una casa del poble.

Els fets van tenir lloc la matinada del 17 al 18 de juliol, només dotze hores després que la brigada municipal col·loqués les jardineres en el marc de les obres de millora de la plaça de Joan Alsina. Tres dies després el regidor de governació, Pere Freixas, va presentar una denúncia a les dependències policials pel furt de les tres jardineres i va demanar l'ajut dels veïns per aconseguir recuperar-les. Gràcies a la col·laboració ciutadana s'han pogut localitzar les jardineres en un domicili de la població i s'ha pogut imputar els presumptes autors del furt. Ara el jutge haurà de decidir quines mesures pren al respecte.

El regidor de governació, Pere Freixas, ha mostrat la seva satisfacció pel resultat de la investigació i demana a la població "que denunciï qualsevol fet delictiu que es detecti al municipi perquè així la policia podrà fer la seva feina amb eficàcia com s'ha demostrat en aquest cas". Freixas també ha subratllat que "l'Ajuntament i la policia es prenen molt seriosament els petits furts i robatoris de mobiliari i de bicicletes que se succeeixen a Cardedeu". Finalment el regidor ha afegit que "cap acte que atempti contra els béns que són de tots, per petit que sigui, quedarà impune".

Edicions locals