Sant Celoni acollirà activitats culturals cada setmana

L'Ajuntament presenta les programacions de les Festes d'Hivern i l'Ateneu 2010

Cultura

Sant Celoni

Que l'any 2010 no hi hagi ni una sola setmana sense activitats culturals. Aquest és l'objectiu del regidor de Cultura del municipi, Jordi Cuminal (CiU), que fa tot just uns dies va presentar tant el programa de Festes d'Hivern com la programació de l'Ateneu per al 2010. Segons va subratllar Cuminal, les dues graelles culturals s'han confeccionat buscant que "cada cap de setmana a nivell cultural passi alguna cosa al municipi". Grups i entitats de Sant Celoni col·laboren en una programació que, tal i com va subratllar el regidor, "segueix apostant per la creació local per davant de tot". Això sí, el grup barceloní Manel visitarà la ciutat del baix Montseny el 8 de gener. 

En la línia d'apostar pels artistes celonins s'inscriu el projecte Arts Clap, promogut pel consistori conjuntament amb Pere Espinosa. Arts Clap s'estructura en dos grans eixos: la celebració de festes com ara la Party time, que s'ha programat per al proper 18 de desembre -s'inclou dins les Festes d'Hivern-, i un programa d'activitats escèniques diverses incloses en la programació de l'Ateneu, que tindran lloc de febrer a juny, cada primer divendres de mes.

El programa de les Festes d'Hivern recull el conjunt d'actes que van des d'aquest divendres 18 de desembre fins al 24 de gener, amb propostes de l'Ajuntament però també de les entitats. Entre molts dels actes que acollirà el municipi, destaquen les cantades de nadales: a l'església amb la coral Briançó, i a l'Ateneu a càrrec dels alumnes de l'escola municipal de música; els pastorets de Rebrot teatre; la roda d'autors que promou Andrés Pardo i la gala lírica que organitza la Societat Ateneu; el cinema infantil el dilluns 28 de desembre i el dilluns 4 de gener; l'AMPA de l'escola de música organitza un concert de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya; la comissió dels 50 anys de Quico Sabaté organitza diferents actes per commemorar els 50 anys de la mort de l'anarquista; i la diada sardanista del 10 de gener amb una ballada de sardanes.

El grup Manel també visita Sant Celoni

A més, l'Ajuntament ha decidit avançar al mes de gener l'inici de la programació estable de teatre, música i dansa de l'Ateneu, que fins aquest any començava a finals de febrer. Es tracta d'una oferta variada i pensada per un públic ben divers. El grup barceloní Manel actuarà el dia 8 de gener amb Els millors professors europeus; també hi haurà dansa amb la Factoria Mascaró i teatre amb els accidents del petit príncep.

I el dies 18, 19 i 20 de desembre la Batllòria celebra la Festa Major. Ajuntament, Consell de Poble i diferents entitats han programat actes per a totes les edats: els nens i nenes faran tallers, menjaran xocolata desfeta, cagaran el tió... Els joves ballaran a la Disco Jove, i al ritme de la Girasol, i gaudiran amb la cursa de motocross. I els grans veuran teatre. El pressupost d'enguany és de 28 mil euros.

Edicions locals