Cau una banda de lladres que havia comès 20 robatoris al Baix Montseny

Els Mossos d'Esquadra detenen quatre romanesos d'entre 25 i 40 anys d'edat

Societat

Sant Celoni

Els Mossos d'Esquadra van desarticular a finals de la setmana passada una banda de lladres formada per quatre persones acusada de cometre un total de 20 robatoris a Sant Celoni i rodalia; la majoria a la capital del Baix Montseny. Els quatre detinguts, dels quals tres ja han ingressat a la presó aquesta setmana després de declarar davant del jutge, tenen entre 25 i 40 anys i són de nacionalitat romanesa, segons ha explicat la policia catalana. Els detinguts entraven als domicilis quan no hi havia ningú al seu interior, forçant portes, finestres i altres tipus d'accessos. Amb aquestes detencions, els Mossos d'Esquadra donen aquesta banda per desarticulada.

Els integrants del grup, tots de nacionalitat romanesa, s'emportaven com a botí els diners que trobaven, així com joies i aparells electrònics de tot tipus, que després revenien al mercat negre. Segons senyalen fonts policials, actuaven amb molta rapidesa.

Les detencions i la desarticulació de la banda arriben enmig d'una pluja de robatoris a la comarca. De fet, des de desprès de l'estiu que els Mossos han intensificat els controls de carretera -sempre propers a la C-17- per frenar precisament els robatoris a habitatges. I és que les xifres de robatoris són més altes que en anys anteriors. Segons les dades confirmades per les diverses policies locals i els mateixos Mossos d'Esquadra, només als quatre municipis de la Vall del Tenes -Bigues i Riells, Santa Eulàlia de Ronçana, Lliçà d'Amunt i Lliçà de Vall- i a l'Ametlla del Vallès es van registrat més d'una vintena de robatoris a habitatges i comerços durant el mes d'octubre. Per això els controls han augmentat especialment en aquesta zona.

Pel que fa a bandes que entren als domicilis, la matinada del 7 al 8 de desembre el conegut empresari vallesà Valentí Leiro i la seva dona -tots dos d'avançada edat- dormien al domicili familiar d'Aiguafreda quan van ser sorpresos per uns lladres, diversos homes, que els van lligar al llit i els van amenaçar si no els indicaven on guardaven els diners. El matrimoni no va oposar resistència i ràpidament els van assenyalar on podien trobar l'efectiu que hi havia a la casa. Segons fonts pròximes a la investigació, el botí va ser d'uns 500 euros.

Edicions locals